NA VELIKOM PLATNU

Filozof: 'Ja nisam čovjek, ja sam Cantona'

03.04.2009 u 10:07

Bionic
Reading

Više od deset godina prošlo je otkad je Eric Cantona nogometnom travnjaku rekao zbogom. Francuski ekscentrik briljantnih mogućnosti nastavio je živjeti s nogometnom loptom, ali zelenu podlogu zamijenio je za pijesak. Usput snima i filmove

Kralj Eric, kako ga još uvijek zovu navijači Manchester Uniteda, glavna je zvijezda novog filma 'Tražeći Erica' (Looking for Eric).

Trailer filma


Britanski film redatelja Kena Loacha sniman je u Manchesteru, a tema mu je najvažnija sporedna stvar na svijetu. Nogometom zaluđeni poštar upada u životnu krizu, a pomoć dolazi u vidu Erica Cantone, koji ga obasipa životnim mudrostima i izvlači iz gliba.

Redatelj Loach izuzetno se pozitivno osvrnuo na rad s Cantonom.

'Tijekom snimanja se nije držao kao zvijezda, bio je jedan od momaka. To je, čini mi se, jedna od stvari kojima te vrhunski sport nauči: vrijediš jedino ako si važan dio veće cjeline', kaže za nogometnu ikonu koja u filmu kaže: 'Ja nisam čovjek, ja sam Cantona.'

Cantoni je ovo već 15. film u kojemu se pojavljuje, no prvi put dobio je jednu od glavnih uloga. Većinom su to bili francuski filmovi, a okušao se čak i u redateljskim vodama. 'Tražeći Erica' na velike ekrane izlazi 12. lipnja.

Ipak, glavna preokupacija mu je izbornička pozicija francuske reprezentacije nogometa na plaži, s kojom je u zadnje četiri godine igrao tri polufinala svjetskih prvenstava.