RIJEŠITI VEĆ U ISTANBULU

Bilić: Mirno spavam, Hiddink mi je dodatni motiv

09.11.2011 u 14:36

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Slaven Bilić bio je miran uoči polaska u Istanbul na prvu od dvije utakmice koje će, kako god da završe, obilježiti jednu generaciju najboljih hrvatskih nogometaša

'Ne zanima nas uzvrat i utakmici u Istanbulu pristupit ćemo kao da je jedna. Ozračje u momčadi nikada nije bilo sporno. Kad smo bili najviše kritizirani reagirali smo najbolje'.

Koliko vas dodatno motivira nepovjerenje javnosti?

'Naš motiv i više je nego dostatan. Kroz medije se provlačila osveta. Naš motiv je Euro jer tamo uz malo sreće možemo napraviti, u najmanju ruku, ono što smo napravili zadnji put'.

Kako komentirate navodne izjave Guusa Hiddinka da u reprezentaciju pozivate igrače da popunite broj? Primjerice za Jerka Leku je kazao da je čak ispao u Drugu ligu.

'Pročitao sam to. Hiddinka poznajem kao velikog gospodina i to je rekao vjerojatno u offu. Uostalom nama je Jerko Leko dobaar. Ispadali su i neki veliki igrači. Leko je nekoliko puta igrao Ligu prvaka. Uostalom, to nam je dodatan motiv'.

Nasmijao se izbornik na opasku da djeluje neispavano.

'Normalno spavam'.

Na stadionu u Istanbulu nas vjerojatno očekuje pakleno ozračje, slično kao i u Grčkoj. Imate li u podsvjesti taj detalj?

'Pripremljeni smo i siguran sam da će nas to dodatno motivirati. S igračima sam u svakodnevnom kontaktu. Nemamo straha jer svi naši igrači su na to naviknuti'.

Jesu li šanse 50:50?

'Znamo što možemo i ne zamaram se s tim'.

S Hiddinkom ste igrali dvaput 0:0. Hoće li to opet biti oprezan pristup?

'Turci su kompletna momčad i mogu kvalitetno napadati i istovremeno se pametno braniti. Sigurno neće pribjeći suludoj varijanti. Možda će na početku krenuti jače, no Turci su momčad kao i mi koja ne trpi da protivnik predugo ima loptu. Sigurno će na određenom dijelu terena raditi presing kako bi što prije došli do lopte'.

Zna li se tko će izvoditi jedanaesterac ako dođe do njega?

'Modrić ili Srna'.

Turski veznjaci u kvalifikacijama su češće zabijali nego njihovi napadači, mijenja li to nešto u načinu na koji ćete odraditi pripremu utakmice?

'Imaju oni i golgetera. To im je sada Yilmaz, u prvenstvu je zabio 11 pogodaka. Znam da vole plitko igrati, vole loptu i dolaze oko šesnaesterca s više igrača. Opasni su i Turan, Emre, Altintop. Pa 90 posto današnjih momčadi igra samo s jednim napadačem'.

Turan je najopasniji na lijevoj strani, hoćete li pojačati dodatno desnu stranu naše obrane?

'Trudit ćemo se da stojim plitko i da ne bude preveliki razmak između naših igrača kad se branimo. To je odličan igrač, no mijenja strane. Morat ćemo ga duplirati jer je očito riječ o dobrom individualcu', zaključio je Bilić.