OŠTRA OSUDA

Wright: Sramota je što je Terry u reprezentaciji

08.11.2011 u 18:42

Bionic
Reading

Dosta bure diglo se u Engleskoj nakon što je izbornik Fabio Capello pozvao u reprezentaciju Johna Terryja koji je pod istragom da je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača Queens Park Rangersa Antona Ferdinanda

Kapetan Chelseaja John Terry našao se pod istragom nakon što je navodno na prvenstvenoj utakmici rasistički vrijeđao Antona Ferdinanda iz Queens Park Rangersa. S obzirom na to da se protiv njega vodi istraga javnost je iznenadila činjenica da ga je izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello stavio na popis igrača koji konkurirao za utakmice protiv Španjolske i Švedske.

Jedan od onih koji je protiv pozivanja Terryja u reprezentaciju jest bivši član Arsenala Ian Wright koji se oštro obrušio na Capellovu odluku.

'Cijela ova situacija smrdi. Engleska ima mladu momčad i umjesto da se veselimo što nam mogu pokazati, mi se sramotimo', napisao je Wright u kolumni za The Sun.

'Mi u Engleskoj smo praktički svakodnevno u nekoj glupoj situaciji. Veliki Bobby Moore se okreće u grobu. FA (Engleski nogometni savez) je napravio potpunu glupost u vezi svega. Shvaćam da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, no to ne znači da kapetan reprezentacije vaše domovine treba biti pozvan na prijateljske utakmice dok je pod istragom za rasističko vrijeđanje. To je glupost. Sramota je što je Terry pozvan. Nije mi jasno zašto savez nije došao Terryju i kazao mu – možda želiš igrati, ali u trenutačnoj situaciji bolje je da ostaneš doma', napisao je Wright.