SA 20 NA 16

Predsjednik Barcelone želi smanjiti ligu

07.11.2011 u 18:16

Bionic
Reading

Riječ Barcelonina predsjednika Sandra Rosella ima veliku težinu u nogometnom svijetu, a sada je izjavio kako bi bilo dobro da se u Primeri smanji broj klubova

Prvi čovjek katalonskog diva smatra kako u elitnom razredu španjolskog nogometa ima previše klubova pa tako dolazi do raspršivanja kvalitete i manjka konkurentnosti. Rosell je zato zagovornik manje lige.

'Imamo previše klubova i smatram da bi to morali smanjiti. Prvo na 18, a zatim na 16. Klubovi će tako biti konkurentniji, a mi ćemo moći smanjiti plaće igračima', rekao je Rosell koji se boji da bi neki klubovi mogli i nestati.

Naime, Primera je u velikim financijskim problemima i većina klubova duguje novac bankama.

'FIFA i UEFA te nacionalni savezi zarađuju sve više i više novca. Menadžeri i njihovi igrači isto zarađuju sve bolje i bolje, ali zato klubovi gube sve više novca. Nešto je tu krivo', upozorio je Rosell koji se osvrnuo i na sukob Barcelone i Reala protiv ostatka Španjolske za pravedniju raspodjelu TV prava.

'Primera je jedina liga gdje klubovi pojedinačno pregovaraju oko TV prava. Moramo sve zahtjeve usuglasiti i tako pregovarati s TV kućama. To je nešto o čemu Real i Barcelona razgovaraju s drugima.'