MAXTV PRVA LIGA - 14. KOLO

Dinamu minimalna, ali zaslužena pobjeda

05.11.2011 u 20:50

Bionic
Reading

Nakon teškog poraza od Ajaxa, Dinamo se morao okrenuti domaćim suparnicima, a u goste mu je stigao Zagreb. 'Modri' su slavili sa 1:0, ali da nije bilo Vidakovića na golu gostiju, rezultat bi bio kudikamo veći

Dinamo je, nakon svih 'pelina' u Ligi prvaka, bio pod imperativom pobjede protiv Zagreba, pa je bilo razumljivo da je trener Jurčić u igru uveo samo zdrave i sposobne igrače. A među njima nije bilo Sammira i Tonela. Kako Brazilac u posljednje vrijeme nije u blistavoj formi, njegov izostanak nije se ni vidio jer Dinamo se nametnuo od prve minute.

Posebno raspoložen za igru bio je Beqiraj koji je prije prvog gola u osmoj minuti prijetio Vidakoviću u još par navrata. Gosti su, slušajući trenera Ciprića da se idu nadigravati, igrali prilično otvoreno, a plod takve igre bila je idealna prilika za Nikšića nakon Frljužecova prodora. No gosti nisu stigli do izjednačenja, a od potpunog potopa u prvom dijelu spasio ih je vratar Vidaković. Pucali su mu i Leko i Krstanović i Beqiraj, ali na odmor se otišlo sa samo 1:0.

Dinamo je i u nastavku nastavio jurišati prema golu gostiju, no vratar Vidaković bio je vrlo raspoložen. Doduše, pitanje je u kakvom su stanju bili Dinamovi napadači, jer Krstanović je promašio barem pet idealnih prigoda, pritom je pogodio i vratnicu, Beqiraj također, a promašivali su i Leko, Badelj i ostali. A ako ne mogu zabiti Zagrebu, kako će Realu ili Lyonu.

Dinamo se pobjedom oprostio od svojih navijača, to jest Bad Blue Boysa, koji europske utakmice bojkotiraju, a Dinamo do kraja jesenskog dijela više ne igra na svom stadionu.