MAXTV PRVA LIGA - 14. KOLO

Hajdukovo iskupljenje protiv slabog Varaždina

05.11.2011 u 18:50

Bionic
Reading

Nakon prošlotjednog šamara od zaprešičkog Intera, nogometaši Hajduka morali su popravljati dojam pred svojim navijačima. Na sreću Balakova, u goste im je stigla posljednja momčad lige Varaždin, pa je taj posao bio lakši

Nogometaši Hajduka već su u prvom dijelu riješili pitanje pobjednika, a što je još važnije i vratili se 'među žive' nakon šokantnog poraza od Intera u prošlom kolu. Domaći su poveli već u drugoj minuti nakon lijepe akcije koju je završio Vuković. Ipak, nakon tog gola Splićani su posustali, pa ih je Torcida zvižducima tjerala na veći angažman. To se isplatilo u 19. minuti kada je Luštica lijepim udarcem sa 20-ak metara pogodio desni kut Drevenova gola.

Australac je sudjelovao i u akciji za treći gol, koji je u 40. minuti postigao Marin Tomasov. Bio je to njegov osmi ovosezonski gol, u jubilarnom 100. nastupu za 'bile'.

U drugom dijelu najvažnija je stvar bila povratak Drage Gabrića na travnjake. Njemu je trener Balakov dao priliku od 46. minute, a 'hajdučko srce' podsjetilo je svojom borbenošću na svoje dane u Hajduku. Dobre su role odigrala i ostala dvojica s Hajdukove klupe - Lendrić i Sarić, jer dio momčadi koji je igrao u prvom dijelu, u drugom je uglavnom stajao. Zato su i gosti, preko Sačera i Jhonnesa, stigli u nekoliko dobrih prilika, ali Subašić je pokazao da se na njega može računati i da reprezentativno okupljanje dolazi u dobroj formi.

Dobro je branio i Sačer jer uspio je zaustaviti par udaraca Lendrića i Andrića, pa se rezultat u tom dijelu nije mijenjao, odnosno ostalo je sigurnih i uvjerljivih 3:0.