EUROPSKA LIGA

Rubin pobijedio Tottenham i spustio ga na treće mjesto

03.11.2011 u 21:04

Bionic
Reading

Tottenham bez Hrvata i u 'šarenom' sastavu izgubio je od Rubina iz Kazanja sa 1:0(0:0) u četvrtom kolu skupine A nogometne Europa lige. Rusi bi i uvjerljivije slavili da nije bilo raspoloženog vratara Carla Cudicinija

Englezima je nedostajalo čak 14 igrača, što ozlijeđenih, kartoniranih ili neprijavljenih te je teško bilo očekivati neki pozitivni rezultat u Rusiji. Također i stručni stožer nije bio u punom sastavu. Umjesto Harryja Redknappa, koji se u bolnici oporavlja od ugrađivanja dva stenta, Tottenham je vodio njegov pomoćnik Joe Jordan.

Rubin je tijekom cijele utakmice dominirao, stvarajući prilike i da nije bilo raspoloženog 38-godišnjeg veterana Cudicinija, Englezi bi primili još koji pogodak. Mreže su mirovale sve do 55. minute kada Rubinov veznjak Natcho postiže pogodak prekrasnim slobodnim udarcem.

U skladu s dosadašnjom praksom Tottenham je nastupio u 'šarolikom' sastavu; Modrić nije bio ni na klupi, a Ćorluka i Kranjčar ozlijeđeni su.

U drugoj utakmici iste skupine, PAOK je kao gost svladao Shamrock Roverse 3:1 i preuzeo vrh skupine, a Tottenhamu predstoji teška borba za drugi krug. Sljedeća utakmica će biti ključna za 'pijetlove' kada im u goste dolazi PAOK, a u zadnjem kolu imaju lakši zadatak protiv Shamrocka u Irskoj.

Rubin: Ryzhikov - Cesar Navas, Kaleshin, Bocchetti, Sharonov - Ryazantsev (Eremenko), Natcho, Kasaev (Ansaldi), Noboa, Karadeniz - Martins (Haedo Valdez).

Tottenham: Cudicini - Livermore, Gallas (Parrett), Bassong, Townsend - Falque, Fredericks, Caroll, Pienaar - Pavljučenko (Kane), Defoe.

SKUPINA A:

Rubin Kazan - Tottenham 1:0
Shamrock Rovers - PAOK 1:3

LJESTVICA:

1. PAOK Solun 4 3 1 0 7:4 8
2. Rubin Kazan 4 2 2 0 6:3 7
3. Tottenham 4 1 1 2 4:2 7
4. Shamrock Rovers 4 0 0 4 3:11 0