ALEXOV SREBRNI PIR

Ferguson slavi 25 godina na čelu Uniteda

03.11.2011 u 13:33

Bionic
Reading

Alex Ferguson (69) će u nedjelju proslaviti 25 godina na čelu Manchester Uniteda s kojim je osvojio 27 naslova što ga čini najuspješnijim trenerom u povijesti engleskog nogometa

'On voli sve što je u vezi s njegovim poslom', izjavio je 37-godišnji Ryan Giggs, 'najdugovječnije' krilo u Unitedu o najuspješnijem treneru u Premier League. 'On voli gledati Unitedove igrače, voli gledati kako se razvijaju'.

'Ne biste mogli raditi što on radi u toj dobi i imati radnu etiku kakvu on ima ako to ne volite. Njegova je radna etika nevjerojatna', dodao je velški reprezentativac koji je s Fergusonom sudjelovao u osvajanju 12 naslova prvaka Manchestera Uniteda.

Ferguson je u Manchester United stigao 1986. godine s ciljem da Manchester suprotstavi Liverpoolu koji je tada dominirao engleskim nogometom. Liverpool je to tada imao 16 titula, a Manchester United sedam.

No, Ferguson je tada izuzetnom radnom etikom i čvrstom disciplinom odveo United do osvojenih 12 titula engleskog prvaka, dva naslova u Ligi prvaka, pet FA kupova i naslova prvaka svijeta

'Zna se dogoditi da se s gostujuće utakmice iz Europe vratimo u četiri sata ujutro, ali budite sigurni da je Ferguson prvi koji će se pojaviti na treningu u 8 sati ujutro i zadnji koji će s njega otići', rekao je Giggs, koji je debitirao baš kod Fergusona kao trenera sa 17 godina.