SMIRENI GAZDA

Mamić: Nije smak svijeta ako ne pobijedimo

02.11.2011 u 14:04

Bionic
Reading

Teško se hotelom u Amsterdamu kretao Zdravko Mamić jutro prije utakmice. Leđa ga muče već dugo, vidljivo je to čak i kad hoda

Izvršni predsjednik još nije riješio probleme s leđima, no to ga nije spriječilo da s Dinamom ode u Amsterdam.

'Bole leđa, već dugo bole,' uzdahnuo je Mamić kad je došao pozdraviti hrvatske novinare.

Jutro je proveo u društvu klupskih suradnika, ispijajući kavu u predvorju hotela.

'Ova utakmica bitno će odrediti Dinamov ovosezonski put. Samo pobjeda vodi nas u proljeće u Europi, ali ako i ne završi tako, ako ne uspijemo pobijediti, neće to biti smak svijeta. Ajax je favorit u ovoj utakmici, međutim nismo ni mi bez šanse,' uvjeren je izvršni predsjednik 'modrih'.

Triput je Dinamo u posljednjih dvanaest godina dolazio u Amsterdam, svaki put kao autsajder. Dvaput je šokirao Arenu, prvi put junak je bio Josip Šimić, drugi Mario Mandžukić. Nekog novog 'Mandžukića' i 'Šimića' Mamić večeras ne očekuje na travnjaku.

'Uspije li netko napraviti ono što su uspjeli Šimić i Mandžukić, i njega će jednako dugo slaviti i pamtiti. No nama ne treba ekstra partija pojedinca, primjerice Sammira ili Badelja, treba nam utakmica u kojoj će svih 11 igrača, odnosno svih 14, biti u dobrom izdanju,' kazao je maksimirski šef.

Ajax ima vojsku vjernih navijača, velik je to klub, koliko god Frank de Boer govorio da su 'kopljanici' daleko od najvećih europskih klubova.

'Čudi me da je De Boer to rekao, iako ne znam na što točno misli pod pojmom 'najveći klubovi'. Ajax posljednjih godina doista nije među četiri ili pet najboljih u Europi, ali četverostruki je prvak Europe, po pitanju tradicije sigurno je jedan od najvećih. I, ponavljam, večeras je favorit,' dodao je Zdravko Mamić, koji je želio pojasniti još nešto.

'Želim prokomentirati činjenicu da Badelj nije dobio poziv za reprezentaciju,' počeo je Mamić i krenuo u objašnjavanje.

'To je napravljeno u dogovoru kluba i stručnog stožera reprezentacije. Badelj je imao problema s ozljedom i želimo da je zaliječi na pravi način. Nema tu ničega spornoga, Badelj je reprezentativac.'