NIJE PRVI PUTA

Hrvatska je očito nemoćna pred huliganima

02.04.2009 u 12:02

Bionic
Reading

Huligani i dalje vladaju. Pobjeda u Andori našla se u drugom planu, a naslovnice novina opet su preuzeli oni kojima nije mjesto na i oko sportskih borilišta

Nismo morali strahovati od Andore, ali jesmo od vlastitih navijača. Nekoliko 'nezadovoljnika' ili 'primitivaca' (kako tko tumači) tri puta je bacanjem baklji u teren prekidalo utakmicu i tako davalo priliku domaćinu da se osladi pobjedom. Da je sudac prekinuo dvoboj, a mogao je, Hrvatska bi se vratila s nula bodova i tri gola u mreži.

Tako je još jedan trijumf Bilićevih izabranika pao u drugi plan zbog šačice huligana koja konstantno sebe stavlja u prvi plan. Incident u Andori se dogodio jer nisu svi navijači imali ulaznice i nisu ih mogli kupiti. Svoje razočaranje su iskazali na primitivan način bacajući baklje u teren te vrijeđajući čelnike HNS-a. Je li HNS kriv što ulaznica nije bilo uistinu nije važno - čak i da jest, to nikako ne opravdava što zbog desetak huligana cijela Hrvatska mora strepiti.

Od 2003. uhićeno je više od 4.000 hrvatskih navijača na utakmicama klubova i reprezentacije, no većina tih izgrednika i danas posjećuje dvoboje. Hrvatski zakoni i dalje idu u korist onima koji ne žive u skladu s njima.

Mediji su i nove ispade huligana opisali kao sramotu, ali na tome će i ostati. Naši zastupnici opet će za koji tjedan, uz nezaobilazno dizanje ruke za ispravak netočnog navoda, pričati i prepirati se tražeći najbolje rješenje za problem, a na kraju se će dogoditi jedno veliko ništa.

Povijest nas uči da su hrvatski huligani već radili nerede, rasistički vrijeđali, zviždali tuđim himnama, bacali baklje u teren, tukli se. I što se poduzelo? Ništa! Tako će najvjerojatnije biti i sada.

Huligani će i dalje raditi s****a, HNS plaćati kazne, Hrvatska će se zgražati i tako u krug, do nove utakmice.

Tome jednom treba stati na kraj, ali mi to očito nismo u stanju, pa nam jedino preostaje da nam to rigoroznijim kaznama pokažu FIFA i UEFA. A tada će najviše ispaštati hrvatski reprezentativci i normalan navijački puk.