EVOCIRANJE USPOMENA

Bišćan: Trijumf u Amsterdamu pamtit ću cijeli život

01.11.2011 u 11:41

Bionic
Reading

Uz sadašnjeg trenera Krunu Jurčića koji je tada igrao u drugom poluvremenu, Bišćan je jedini igrač u sadašnjem Dinamu koji je 1998. igrao protiv Ajaxa

Prije 13 godina bio je jedan od junaka u jedinoj dosadašnjoj gostujućoj pobjedi Dinama u Ligi prvaka, trijumfu na amsterdamskoj Areni protiv Ajaxa. Dinamo će u srijedu ponovo gostovati u Amsterdamu, no Igor Bišćan zbog ozljede neće pomoći suigračima.

Uz sadašnjeg trenera Krunu Jurčića koji je tada igrao u drugom poluvremenu, Bišćan je jedini igrač u sadašnjem Dinamu koji je 1998. igrao protiv Ajaxa.

'Bila je to jedna od najvećih pobjeda u mojoj karijeri koju ću pamtiti do kraja života', kazao je Bišćan za Uefin internetski portal. Bišćan je tada imao 20 godina i bio je začetnik akcije koja je proslavila strijelca Josipa Šimića.

'Tada sam bio vrlo mlad igrač. Trijumf u Amsterdamu mi je ostao u sjećanju jer smo trebali dobar rezultat. Pobjeda u Amsterdamu nas je vratila u igru'. Dinamo je te sezone osvojio drugo mjesto u skupini sa osam bodova, tri manje od Olympiakosa, dok su Porto i Ajax gledali u leđa hrvatskom prvaku sa po sedam bodova. No tada su u drugi krug natjecanja išli samo pobjednici skupina te dva najbolja drugoplasirana. 'Modri' su od šest drugoplasiranih ekipa bili najslabiji, a prolaz su izborili Real Madrid i Manchester United.

Bišćan je svjestan kako njegovim suigračima u srijedu neće biti lako protiv četverostrukog europskog prvaka.

'Neće im biti lako jer igraju protiv dobrog protivnika, no svaka utakmica je jedinstvena', kazao je Bišćan te poručio: 'Mogu im savjetovati da uživaju u svakom trenutku jer će to biti veliko iskustvo za nastavak karijere'.

Bišćan smatra kako je teško uspoređivati tadašnji i sadašnji Dinamo, baš kao i Ajax. "od tada je prošlo mnogo godina. Nogomet se u međuvremenu promijenio i teško je raditi usporedbe, no obje momčadi su imale odlične igrače, a tako je i danas," zaključio je bivši kapetan 'modrih'.