NEREDI U RUMUNJSKOJ

Navijač na terenu teško ozlijedio suparničkog igrača

31.10.2011 u 15:25

Bionic
Reading

Dva igrača Steaue iz Bukurešta zadobila su ozbiljnije ozljede nakon napada navijača na utakmici protiv Petrolula Ploiestia u nedjelju koji je prekinut prije poluvremena.

Branič George Galamaz zadobio je ozbiljnu ozljedu lica nakon što je jedna navijač Petrolula uletio na teren i udario ga poslije čega je izbila tučnjava.

'Galamazu je slomljen jagodična kost i oporavljat će se šest tjedana', kazao je sportski direktor Steauae Narcis Raducan, dodavši da igrač sada ima i problema sa sluhom.

Rezervni vratar Ciprian Tatarusanu zadobio je teže opekline nakon što ga je pogodila petarda bačena sa tribina, zbog čega je utakmica i bila prekinuta na gotovo pol sata.

Navijača Ploiestia razljutila je odluka suca Roberta Dumitrua da dosudi kazneni udarac za Steauau koja je tada vodila 1-0.

Steauain branič srpski nogometaš Novak Martinović i vratar Razvan Stanca isključeni su jer su udarili navijača kojeg je napalo još nekoliko nogometaša.

Utakmica na Ilie Oana stadionu nastavljena je nekoliko minuta kasnije kod rezultata 2-0 za Steauau koja je do vodstva došla nakon što je Mihai Costea realizirao kazneni udarac. No, brzo poslije tog pogotka sudac je morao prekinuti utakmicu jer se Stanca previjao u bolovima nakon što ga je petarda pogodila u leđa.

Vlasnik Steauae Gigi Becali tvrdi da je sudac kriv za nered jer je 'izbacio utakmicu iz ravnoteže'.

Rumunjski nogometni savez mogao bi sada odlučiti da je utakmicu dobila Steaua rezultatom 3-0.