BALKANCI U ANDORI

Marković: Ponašanje navijača je sramotno

01.04.2009 u 19:57

Bionic
Reading

Ponašanje dijela hrvatskih navijača koji su bacali baklje u teren naišlo je na osudu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića, a 'predstava' pojedinaca nije baš usrećila ni izbornika Slavena Bilića

Nova sramota navijača

Utakmica u Andori pala je u drugi plan. Dvoboj je tri puta prekidan bakljama hrvatskih navijača koji su se smjestili na brdu pokraj stadiona, odakle su gledali utakmicu. Naime, dio navijača koji je došao u aranžmanu udruge Uvijek vjerni je imao osigurane ulaznice, a oni koji su doputovali u privatnom aranžmanu (njih oko 400) nisu ih mogli kupiti jer su bile rasprodane. To je pojedince razljutilo, te su bacali baklje u teren i vrijeđali čelnike HNS-a.

'Ovo je sramotno ponašanje dijela hrvatskih navijača. Vrijeđali su HNS, svašta su nam vikali, ali to me ne iznenađuje. To je tipično balkansko ponašanje kojeg se ne možemo riješiti', rekao je predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

Na problem s navijačima osvrnuo se i izbornik Slaven Bilić.

'Ne bih to komentirao, ali bio sam u strahu da sudac ne prekine utakmicu i da tako Andora ne dobije sa 3:0. Tada bi se svi hvatali za glavu. Slutim da bi to nekima i odgovaralo. Nisam imao problema s traženjem navijača da prestanu s bacanjem baklji, a sudac mi je i rekao da je čak razmišljao o privremenom prekidu dok se navijači ne smire', izjavio je Bilić čija se ljutnja na dio navijača dobro vidjela dok je prolazio pored njih te im nevoljko mahnuo hladnog izraza lica.