KRATAK 50 DANA

Sammir ne može igrati protiv Turaka

27.10.2011 u 13:55

Bionic
Reading

Sasvim je izvjesno da Sammir neće nastupati u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2012. za hrvatsku reprezentaciju protiv Turske

Zdravko Mamić je, nakon proceduralnog dijela presice, progovorio i pred kamerama vezano uz ostale aktualne teme oko Dinama i reprezentacije.

'Neću više gurati Sammira u reprezentaciju, ali svatko tko misli da njemu nije mjesto na Bilićevom popisu, neka si odmah podere trenersku diplomu', sažetak je djela razgovora vezanog uz Dinamovog kreativca, a pravorijek s pravnog aspekta dao je Damir Vrbanović.

'Savez može registrirati Sammira i on može istrčati već u Istanbulu, ali tu bi se našli na vrlo skliskom području. Jedini kriterij koji UEFA i FIFA priznaju je uvjet da igrač u državi za koju nastupa ima prijavljen boravak u razdoblju od pet godina. Sammir je prijavljen 1. siječnja 2007. godine, kratki smo za mjesec i pol dana. Lako bi nam se moglo dogoditi da Turci ulože žalbu i da izgubimo eventualan plasman na Euro što bi bilo ravno katastrofi', zatvorio je ovu temu Dinamov glavni direktor, barem do Nove godine. Bit će to nova, neizvjesna etapa, ako je suditi po rečenici njegova mentora Zdravka:

'Pitanje je kako će Sammir reagirati tada i hoće li se htjeti odazvati?'