CIJELI JUG ZA GOSTE

Na Maksimir stiže 2.000 turskih navijača

26.10.2011 u 17:31

Bionic
Reading

Prema najama Turskog nogometnog saveza, na uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Euro 2012. na Maksimir bi moglo stići čak 2.000 njihovih navijača

Nakon što je izaslanstvo naše saveza bilo u Turskoj i dogovaralo sve potankosti oko gostovanja u Istanbulu, u srijedu su i dva člana Turskog saveza posjetili Zagreb. Bivši turski nogometni reprezentativci, Ogüz Cetin (sad je trener) i Okam Bürük (dužnosnik u Savezu), obišli su s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem stadion u Maksimiru i neke hotele, a Srebrić nam je rekao:

'Nikakve primjedbe Turci nisu imali. Štoviše, kad su vidjeli maksimirski travnjak, odmah su rekli da je bolji nego na stadionu Galatasaraya, ali su i ponovili da će do naše utakmice, 11. studenoga u Istanbulu, travnjak biti promijenjen', rekao je Srebrić i nastavio:

'Turci dolaze u Zagreb već dva dana prije utakmice, u nedjelju popodne, 13. studenoga. Momčad i članovi Saveza odsjest će u hotelu Esplanade, dok će njihovi gosti, partneri i sponzori biti u hotelu Westin. U nedjelju Turci neće trenirati, zakazan im je trening u ponedjeljak u 19 sati. Nikakvih posebnih zahtjeva nisu imali'.

Gostujući navijači imaju pravo na pet posto od kapaciteta stadiona, dakle na 1.500 ulaznica, no HNS je velikodušno ponudio - više!

'Bit ćemo fleksibilni i dat ćemo im 2.000 ulaznica. Smješteni će biti na južnoj tribini. Budući da će ih biti tako u velikom broju, jasno je da nećemo moći naše navijače pustiti na jug, pa će ta tribina biti rezervirana samo za Turke', rekao je Srebrić.

Spomenimo da južna tribina prima oko 3.500 gledatelja, pa je logično da na njoj, bude li 2.000 Turaka, neće biti naših navijača, jer bi to bio veliki problem za osiguranje.