IZBAČENI IZ EUROPE

Sion zapeo: Platini saslušan, odluka u studenom

25.10.2011 u 13:53

Bionic
Reading

Sportski arbitražni sud (CAS) odredio je 24. studenoga kao datum za rješavanje spora između švicarskog prvoligaša Sion i UEFA-e, 'ako obje strane potvrde da mogu nazočiti saslušanju', objavila je u utorak UEFA

Sion se na nekoliko sudova u Švicarskoj spori s FIFA-om i s UEFA-om jer nije poštivao pravilnik o korištenju igrača koji nisu imali pravo nastupa. Naime, Sion je u utakmici 4. pretkola protiv škotskog Celtica koristio igrače koji nisu imali pravo nastupa. Zbog toga je švicarski klub isključen iz Europske lige.

Sion je sada pojačao pritisak da bude ponovno uključen u Europsku ligu. Čak je i predsjednik UEFA-e Michel Platini prošli tjedan bio saslušavan pred švicarskim kantonalnim sudom.

Prije je UEFA-ino žalbeno tijelo odbacilo žalbu Siona, a švicarski je sud nakon toga naredio UEFA-i da ponovno uključi Sion u Europsku ligu.

Razlog zbog kojega igrači nisu imali pravo nastupa za švicarski klub je taj što je FIFA kaznila Sion zabranom kupovine i prodaje igrača tijekom dva prijelazna roka nakon što je švicarski klub 2008. godine poticao egipatskog vratara Essama El-Hadaryja da raskine ugovor s njegovim tadašnjim klubom Al Ahlijem. Sionov argument za korištenje igrača koji imali pravo nastupa je da je odslužio kaznu, no iz FIFA-e tvrde kako je zabrana na snazi do kraja ove godine.