DODATNE KVALIFIKACIJE

Del Bosque upozorava Turke: Prva utakmica je ključna

24.10.2011 u 09:42

Bionic
Reading

Kako se bliži termin odigravanja utakmica dodatnih kvalifikacija za Euro 2012, tako raste i napetost. Bilićevi izabranici će put do Ukrajine i Poljske tražiti preko Turske, a tamošnji su mediji za savjet kako preskočiti 'kockaste' pozvali španjolskog izbornika Vincentea del Bosquea

Hrvatska će nogometna reprezentacija u sklopu dodatnih kvalifikacija za Euro 2012. igrati protiv Turske. Prva utakmica igrat će se u Istanbulu 11. studenog, a tamošnji mediji razgovarali su sa španjolskim izbornikom Vincenteom del Bosqueom koji je jednu godinu proveo u Turskoj, i to u sezoni 2004/05. kada je sjedio na klupi Bešiktaša.

U razgovoru za Milliyet.co.tr, sadašnji izbornik 'furije' Del Bosque je upozorio tursku javnost da hrvatska reprezentacija nije nimalo slaba.

'Hrvatska je mlada i vrlo dobra momčad. Slaven Bilić je jedan od najboljih izbornika. Gledao sam utakmicu Eura 2008. između Hrvatske i Turske te sam također proživio pravu dramu, kao i vi', kazao je Del Bosque.

Naravno da je turske novinare zanimalo kako Del Bosque vidi šanse Turske protiv Bilićevih izabranika:

'I Turska i Hrvatska su podjednake snage i kvalitete i zaista je teško u ovom trenutku dati neku procjenu, no mislim da bi već prvi ogled bi mogao dati odgovor na pitanje tko će na Euro.'

Prema mišljenju španjolskog stručnjaka, upravo će ogled u Istanbulu biti ključan za ove dodatne kvalifikacije.

'Baš u ogledu Turske i Hrvatske na Euru 2008. moglo se vidjeti kako motiviranost igrača ponekad može nadomjestiti tehničku inferiornost. Zbog toga mislim da će svakojoj momčadi biti teško u uzvratu nadoknaditi neki eventualni rezultatski minus. Prva utakmica će biti ključna. Turska kod kuće mora napraviti dobar rezultat jer će joj teško biti u Hrvatskoj', završio je Del Bosque.