BUNDESLIGA

Borussija razbila Köln, Petrić i Mandžo strijelci

22.10.2011 u 20:44

Bionic
Reading

Nogometaši njemačkog prvaka Borussije Dortmund nastavljaju s pobjedničkom serijom nakon što su u 10. kolu Bundeslige kod kuće svladali Köln s čak 5:0. Dobra večer bila je i za Petrića i Mandžukića koji su bili strijelci za svoj HSV odnosno Wolfsburg

Bez suspendiranoga Ivana Perišića, koji je u prošlom kolu dobio crveni karton, Borussia je na Kölnu izliječila sve rane Lige prvaka. Dormund je došao u vodstvo preko Kagawe u sedmoj minuti, da bi Schmelzer u 25. povisio na 2:0. Zatim je dva pogotka zabio Poljak Lewandovski, da bi u 66. Kehl postavio konačnih 5:0. U redovima Kölna do 71. minute je igrao Mato Jajalo. Prvak je sada drugi na ljestvici s tri boda manje od Bayerna.

Hertha i Mainz su u Berlinu odigrali 0:0, a u uzbudljivoj utakmici Nuernberg i Stuttgart 2:2, nakon što su domaćini dvaput vodili. Kaiserslautern je u derbiju začelja pobijedio Freiburg s 1:0, a Hoffenheim je pogotkom Vedada Ibiševića slavio kod kuće protiv Borussije Mönchengladbach s 1:0.

U večernjem terminu dvoboj su u Hamburgu igrali HSV i Wolfsburg i to bez pobjednika 1:1, a oba pogotka su postigli hrvatski reprezentativni napadači.

Prvo je već u 2. minuti svojim šestim pogotkom sezone Marijo Mandžukić doveo Wolfsburg u vodstvo, da bi u 56. za HSV izjednačio Mladen Petrić. Wolfsburg je 11. s 13 bodova, a HSV pretposljednji s osam bodova.

HSV - Wolfsburg 1:1
Borussia Dortmund – Köln 5:0
Nürnberg – Stuttgart 2:0
Kaiserslautern - Freiburg 1:0
Hoffenheim – Borussia (M.) 1:0
Hertha Berlin – Mainz 0:0