OPREZ MODRI!

Ajax još nije primio pogodak u Maksimiru

17.10.2011 u 11:32

Bionic
Reading

Dinamo u utorak na svom stadionu dočekuje veliki Ajax. 'Modri' su se kroz povijest nekoliko puta susreli s amsterdamskim klubom, a zanimljivo da im u Maksimiru 'modri' niti jednom još nisu postigli pogodak

Nakon dva poraza u prva dva kola Lige prvaka, igrači trenera Jurčića u trećem čekaju na svom Maksimiru amsterdamski Ajax. Na spomen 'kopljanika' mnogi će se odmah sjetiti 2007. godine kada je Dinamo u amsterdamskoj Areni slavio 3:2. No, kada je riječ o domaćim utakmicama Ajax se pokazao kao 'crna mačka' za Dinamo.

U tri dosadašnja gostovanja u Maksimiru Ajax nikad nije poražen, a uz to nisu ni primili pogodak.

Prvi se protiv njih nasukao Zlatko Kranjčar 1998. godine u Ligi prvaka (bilo je 0:0), potom Branko Ivanković 2007. u Uefinoj ligi (poraz 0:1), a posljednja žrtva Nizozemaca bio je Kruno Jurčić 2009. u Europskoj ligi (0:2) u utakmici bez publike.

Na klupi Ajaxa u Maksimiru su, kronološki, sjedili Morten Olsen, zatim Henk ten Cate te Martin Jol.

Od Dinamovih prvih 11 iz posljednjeg sučeljavanja s Ajaxom nema više od pola momčadi: Butine, Etta, Lovrena, Kovača, Vrdoljaka i Sivonjića.

Među 'kopljanicima' više nema ubitačnoga napadačkog tandema iz 2009. godine: Urugvajac Luis Suarez je u Liverpoolu, a Srbin Marko Pantelić u Olympiacosu.