KRALJ FAIR PLAYA

Rumunj odbio izvesti poklonjeni penal

31.03.2009 u 15:03

Bionic
Reading

Novci, automobili, manekenke, simuliranja i kladionice zamutili su stari sjaj nogometa. Kad nam se učinilo da je sve 'otišlo u Honduras', niotkuda se pojavio rumunjski igrač i vratio nadu u povratak starim sportskim vrijednostima

Tijekom dvoboja zadnjeg kola rumunjskog prvenstva između Rapida iz Bukurešta i Otelul Galatija gledatelji su svjedočili nesvakidašnjem događaju. Veznjak domaćina Costin Lazar, inače povremeni rumunjski reprezentativac, probio je lijevu stranu gostujuće obrane, ušao u kazneni prostor i iznudio penal.

Ipak, kada je Lazar vidio sudačku odluku, prišao je sucu i objasnio da mu je branič pravilno oduzeo loptu i sugerirao mu promjenu odluke. Sudac je prijedlog prihvatio i dosudio podbacivanje, nakon čega je lopta vraćena gostima. Navijači su u nevjerici zviždali, no nakon odgledane usporene snimke mogu biti ponosni na svog igrača.

Rijetki su u današnjem svijetu ovakvi primjeri poštenja.

U tom trenutku Rapid je vodio rezultatom 2:0, a do kraja susreta svoje je vodstvo udvostručio. U njihovim redovima čitav je susret odradio bivši napadač Zagreba i Rijeke Radomir Đalović, dok je 60 minuta za goste odigrao Frane Vitaić.