BORUSSIA PROŠLA BREMEN

Perišić junak unatoč crvenom kartonu

14.10.2011 u 23:12

Bionic
Reading

U prvoj utakmici devetoga bundesligaškog kola nogometaši dortmundske Borussije došli su do druge gostujuće pobjede u sezoni. Slavili su 2-0 u Bremenu kod Werdera uz ključnu rolu Ivana Perišića

Hrvatski je 22-godišnji reprezentativac u gostujućim redovima u 42. minuti zabio krasan gol za vodstvo prvaka. Nakon što je primio ne odveć kvalitetnu loptu od Kevina Großkreutza, driblingom je iz ravnoteže izbacio svog čuvara na desnoj strani kaznenog prostora domaće momčadi i stekao nekoliko centimetara prednosti koju je okrunio topovskim udarcem lijevom nogom pod gredu domaćeg vratara Mielitza.

Tri minute prije gola dobio je Hrvat žuti karton zbog nesmotrenog i oštrog uklizavanja grčkome desnom bočnom braniču u Werderovim redovima Sokratisu Papastathopoulosu.

Čim se krenulo u drugo poluvrijeme, u 47. minuti, Perišić je uklizavanje ponovio. Opet Grku i opet preoštro i nepotrebno. Uslijedila je kazna: drugi žuti karton odnosno isključenje.

Nakon utakmice trener Borussije Jürgen Klopp o strijelcu je prvog gola, koji kao da se okomio baš na Grka, kazao:

'Niti jedno od uklizavanja nije bilo nesportsko, s namjerom ozljeđivanja. No, oba su bila pregruba. Oba žuta kartona Perišić je dobio zasluženo', rekao je Klopp prokomentiravši potom Hrvatov pogodak, drugi prvenstveni ove sezone:

'Perišić je zabio krasan gol. Bio je to potez klase.'

Prvaci su se u nastavku utakmice obranili te čak i zabili za 2-0 preko povratnika Patricka Owomoyele. Tamnoputi je desni bočni branič, inače bivši nogometaš Werdera, u 72. minuti postavio konačan rezultat nakon prekida. Igrao je prvu utakmicu u Bundesligi od devetog travnja prošle godine.

Ovom se pobjedom Borussia probila na drugo mjesto bundesligaške ljestvice.

Bundesliga, 9. kolo:
Werder – Borussia D. 0-2 (Perišić 42, Owomoyela 72)

Redoslijed: 1. Bayern 19 (-1), 2. Borussia D. 16, 3. Borussia M. 16 (-1), 4. Werder 16, 5. Schalke 15 (-1), 6. Hannover 15 (-1)

Lažnjak, bicikl, pa golčina Perišića