BIH OPET S PORTUGALOM

Sušić uoši Ronalda: Nisam veliki pesimist

13.10.2011 u 15:37

Bionic
Reading

Safet Sušić, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, u razgovoru za B92 je prokomentirao ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo i ponovne susrete s reprezentacijom Portugala

Upravo je Portugal bio koban za Bosnu i Hercegovinu u dodatnim kvalifikacijama za prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo. Tada su Portugalci bili bolji od selekcije BiH kojom je tada ravnao Ćiro Blažević.

Današnji izbornik 'zmajeva', 56-godišnji Safet Sušić, tvrdi da se njegova momčad neće uplašiti Portugalaca...

'Istina je da smo htjeli izbjeći Portugal pod svaku cijenu, nismo imali sreće sa ždrijebom. Još i uzvrat igramo u gostima, što je njihova prednost. Međutim, moji igrači su motivirani, ne vjerujem da se itko od njih uplašio jer smo već dokazali da se možemo nositi sa svima i da naši rezultati nisu slučajni. Nismo izgubili već šest utakmica, dominirali smo protiv Francuske 60 minuta i takvim mislima moramo ući u oglede s Portugalom. Moramo biti optimisti', veli Sušić.

'Mene brine što smo na utakmici s Francuskom ostali bez trojice standardnih obrambenih igrača. Tu moram pronaći rješenje', dodao je.

Pohvalio je snagu portugalske momčadi, ali i podvukao kako vjeruje u iznenađenje.

'Portugal je odlična momčad. Ronaldo je vjerojatno poslije Messija najbolji igrač svijeta. Ali mi imamo bolju momčad od one koja im se suprotstavila prije dvije godine. Oni jesu u prednosti, ali ako počnemo kukati i plakati, onda nećemo imati nikakvih izgleda. Probat ćemo sastaviti dobru momčad, pogotovo za prvu utakmicu. U nogometu se nikada ne zna, iznenađenja su moguća i nisam pretjerani pesimist', zaključio je Sušić.