HRVATSKA TREBA POBJEDU

Protiv Latvije Bilićeva posljednja prilika

11.10.2011 u 10:25

Bionic
Reading

Nakon bolnog poraza u Pireju od Grčke i kompromitiranja svega dosad napravljenog, pred Bilićem i igračima stoji Latvija, koju se jednostavno - mora pobijediti

Loše igranje, gubitak samopouzdanja, ali i podsmjehivanje javnosti razlozi su zbog kojih Bilić i igrači večeras od 19 sati moraju jurnuti na Latviju i pokušati joj što više natrpati mrežu. Naravno, i nadati se da Gruzija na domaćem terenu može skinuti još jedan veliki skalp te Grke poslati u dodatne kvalifikacije.

Hrvatskoj ova pobjeda treba i zbog 'povratka među žive', kako bi se i igrači, ali i navijači uvjerili da hrvatska reprezentacija još uvijek zna i može igrati dobar nogomet. Doduše, u to nas teško može uvjeriti protiv Latvije koja je, nogometnim rječnikom rečeno, druga liga. Ali nakon svih muka i protiv Gruzije u Splitu, protiv Izraela doma te nakon grubog prizemljenja protiv Grčke - ova je pobjeda imperativ. Ujedno možda i posljednji plus Biliću jer danas mu je biti ili ne biti, ispit kojim si kupuje ostanak na izborničkoj klupi. Najavio je Zdravko Mamić, a zna se koliko je njegova riječ bitna u svim odlukama u hrvatskom nogometu, da će Bilić ostati na ovoj funkciji izbori li odlazak na Euro.

Za dvoboj s Latvijom Bilić će imati na raspolaganju i Rakitića te kapetana Srnu, a prema tonovima iz Rovinja i Rijeke, igrači su se skupili, ohrabrili i najavili prezentaciju zbog koje bi im Kantrida trebala pljeskati.

'Mi smo ti koji smo uprskali u Ateni, mi smo ti koji sada moramo popraviti situaciju. Protiv Latvije treba svaki od nas dati maksimum iz poštovanja prema reprezentaciji, navijačima i u krajnjem slučaju i sebi. Točno je, trebamo preuzeti odgovornost, bez skrivanja. Hrvatska je najvažnija, svi smo mi prolaznici, ali dok smo tu, moramo ginuti za uspjeh reprezentacije. Ljudima to jako puno znači i mi smo im to dužni', izjavio je Josip Šimunić, kojem su navijači u Ateni upisali veliki plus jer osim što ih je, uz Vidu i Kranjčara jedini došao pozdraviti pod tribinu, srednjim je prstom počastio grčke i srpske huligane.

RIJEKA - stadion na Kantridi, 19 sati
Sudac Antony Gautier (Francuska)

HRVATSKA: Pletikosa - Ćorluka, Lovren, Šimunić, Strinić - Srna, Rakitić, Modrić, Kranjčar - Eduardo, Mandžukić
LATVIJA: Vanins - Krjauklis, Gorkšs, Ivanovs, Klava - Višnakovs, Cauna, Laizans, Ljukanovs - Pereplotkins, Rudnevs