TRAŽIO MITO

USKOK podigao optužnicu protiv nogometnog suca

30.03.2009 u 17:05

Bionic
Reading

USKOK je podigao optužnicu protiv nogometnog suca Mladena Pipića kojega tereti da je lani od potpredsjednika NK Špansko tražio 5000 eura mita kako bi svojim suđenjem utjecao na rezultat i zagrebačkom četvrtoligašu osigurao pobjedu nad NK Ogulinom.

USKOK je 45-godišnjeg suca 4. Hrvatske nogometne lige Mladena Pipića optužio da je 6. ožujka prošle godine u jednom zagrebačkom kafiću od potpredsjednika zagrebačkog kluba Dražena Novakovića tražio mito kako bi kao prvi pomoćni sudac na utakmici s ogulinskim klubom, koja se igrala dva dana kasnije, sudio u korist NK Špansko. Sporna utakmica je, inače, završila neriješeno.

Optužnica je podignuta nakon istrage na zagrebačkom Županijskom sudu u kojoj je prije 20-ak dana kao svjedok saslušan i predsjednik Udruge profesionalnih klubova prve hrvatske nogometne lige Igor Štimac. Nakon iskaza Štimac je za tisak izjavio da mu se potpredsjednik NK Špansko, inače njegov prijatelj, požalio da je Pipić od njega tražio mito te da ga je upravo on savjetovao da slučaj prijavi USKOK-u.

Nakon pokretanja istrage optuženi sudac je izjavio kako je riječ o 'čistim glupostima' i da su ga iz NK Špansko tražili pomoć, ali ih je on odbio. Tvrdi da im je rekao da im ni za 5000 eura neće pomoći te da ga je Novaković zvao i prijetio mu USKOK-om i svojim poznanstvima.