IO HNS-A U SRIJEDU

Štimac ili Zajec? Ne, Bilić ostaje! Zasad

08.10.2011 u 14:17

Bionic
Reading

Tko će biti na klupi hrvatske reprezentacije protiv Latvije na Kantridi (utorak) ili u vjerojatnom play-offu? Aktualni izbornik Slaven Bilić još nije smijenjen, iako 'ulica' špekulira da je njegovo vrijeme s 'kockastima' gotovo

Predsjednik Vlatko Marković je nakon utakmice bio ljut. Iz njegovih riječi se moglo shvatiti da će Slaven Bilić dobiti otkaz, ali nakon neprospavane noći prvi čovjek HNS-a je promijenio priču.

'Slaven Bilić je vrhunski intelektualac, izvanredan trener i čovjek. Vjerujem da ima snage i znanja reprezentaciju odvesti na Europsko prvenstvo. Nisam naivan čovjek da tako lako gubim vjeru u izbornika i igrače kojima sam vjerovao godinama', poručio je Marković koji je ipak natuknuo da će posljednju riječ imati IO HNS-a u ponedjeljak.

Zna se da tamo glavnu riječ vodi Zdravko Mamić koji je nekoliko puta stao u Bilićevu obranu, a navodno ga je i sada spasio, jer su Bilića htjeli maknuti na povraku u Hrvatsku. Što će stvarni gazda hrvatskog nogometa napraviti na sjednici, to nitko ne zna.

Inače, spekuliralo se da će utakmicu protiv Latvije voditi Nikola Jurčević, a da bi u dodatnim kvalifikacijama (ako do njih dođe) izborničku dužnost mogli preuzeti Velimir Zajec ili Igor Štimac. Pojavilo se je i ime Zlatka Kranjčara.

Iako je Vlatko Marković stao uz sadašnjeg izbornika, Štimac je nakon poraza izjavio da HNS daje samo prividnu podršku Biliću i da mu iza leđa traži zamjenu. A to je možda i on ako pronađe zajednički jezik s Mamićem.

Inače, sjednica IO HNS-a je s ponedjeljka prebačena na srijedu, a nakon nje će sve biti jasnije