DESANT NA LA

PSG iskrcava milijune za Beckhama

05.10.2011 u 20:58

Bionic
Reading

Nekadašnji kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham (36) vrlo brzo će odlučiti gdje će nastaviti karijeru. U igri su PSG, Tottenham, Leicester, ali i njegov sadašnji klub LA Galaxy

Goal.com navodi da bi se predstavnici PSG-a već u nekoliko sljedećih sati trebali pojaviti u Los Angelesu gdje će ponuditi Beckhamu 18-mjesečni ugovor i pokušati ga učiniti novim pojačanjem u svome ambicioznom projektu koji pokreću katarski milijuni. Iskusnom veznjaku ugovor s Galaxyjem istječe krajem ove kalendarske godine, tako da će njegova odluka oko nastavka karijere biti vrlo brzo poznata.

Galaxy je već ponudio Beckhamu jednogodišnji nastavak suradnje, ali bivši nogometaš Manchester Uniteda i Real Madrida je najavio da želi razmotriti opcije prije konačne odluke. Engleski mediji navode da Beckham silno želi nastupiti za reprezentaciju Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine i stoga je realniji njegov dolazak u Europu gdje bi bio na oku stručnom stožeru. Ako se, pak, odluči na ostanak u Kaliforniji, inzistirat će da ga klub pusti na posudbu u Europu u prvoj polovici iduće godine.

Jak argument na strani PSG-a, osim navodnih 80.000 eura tjedne plaće, jest i Beckhamovo prijateljstvo s Leonardom, sportskim direktorom kluba s Parka prinčeva. Dvojac je uspješno surađivao tijekom dviju Beckhamovih posudbi u Milan, 2009. i 2010. godine.

Tottenham zasad stoji malo po strani, još uvijek nije ponudio ugovor Beckhamu iako je menadžer 'spursa' Harry Redknapp dao do znanja da bi ga dočekao raširenih ruku. Beckham je u siječnju trenirao s Tottenhamom, ali nije uspio realizirati posudbu u klub s White Hart Lanea.

A dok Tottenham čeka, javio se bivši engleski izbornik i aktualni menadžer drugoligaša Leicestera Sven-Göran Eriksson s tvrdnjom da je ponudio Beckhamu ugovor i da ga je poznati nogometaš uzeo na razmatranje.

Za igrača koji je ubilježio 115 nastupa u dresu engleske reprezentacije navodno je zainteresiran i Queens Park Rangers, ali otočki mediji procjenjuju da su njegove šanse minimalne.