PO TREĆI SVJETSKI NASLOV

Pele sa 70 godina opet igra za Santos

05.10.2011 u 20:38

Bionic
Reading

Gotovo 50 godina nakon što je donio Santosu prvi naslov svjetskoga nogometnog prvaka predvodeći tadašnju momčad saopaulskog kluba na travnjaku, legendarni Pele mogao bi u istom natjecanju nastupiti opet

Danas 70-godišnjoj živućoj legendi kluba i brazilskog nogometa, po mnogima najboljemu svjetskom igraču svih vremena, predsjednik Santosa Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro ponudio je da na nekoliko minuta uđe u igru tijekom jednoga od Santosovih nastupa na prosinačkome Svjetskom prvenstvu klubova u Japanu.

Nakon što je isprva odbio ponudu nazvavši je neozbiljnom, Pele se, kako navodi prvi čovjek aktualnih južnoameričkih prvaka, počeo predomišljati. Navodno se sprema početi trenirati.

'Pele je drugom prilikom reagirao pozitivno i obećao je da će poraditi na tjelesnoj pripremi kako bi ušao na nekoliko minuta tijekom turnira ako će ikako biti moguće,' rekao je predsjednik.

'Razgovarao sam s trenerom Muricyjem Ramalhom i on je suglasan s idejom. Sada je sve na Peleu. Nudimo mu mogućnost da opet istrči u Santosovu dresu s brojem deset na jednoj službenoj utakmici.'

Prije pedesetak godina, kada se današnje Svjetsko klupsko prvenstvo zvalo još Interkontinentalni kup, u kojem su jednu utakmicu igrali europski protiv južnoameričkog prvaka, Pele je igrački odveo Santos do naslova 1962. i 1963. godine.

Pele je 1962. protiv Benfice zabio čak pet golova i Santos se popeo na vrh svijeta