POZNATE FACE BEZ FORME

Europska antipostava s početka sezone

05.10.2011 u 10:11

Bionic
Reading

Za razliku od momčadi na čelu s Messijem, Riberyjem i Neuerom koju bismo postavili neovisno o protivniku, ovu bismo momčad, s obzirom na dosadašnju formu pojedinaca, radije ostavili na brigu njihovim trenerima

Riječ je redom o visoko kvalitetnim igračima koji su započeli sezonu na najgori mogući način i sada im predstoji teška borba za povratak u formu kako bi poboljšali vlastiti učinak, ali i omogućili napredak svojem klubu.

Golman
Christian Abbiati, Milan
Najgora izvedba: Milan - Udinese 1:1
Teške pogreške protiv Udinesea i Juventusa začinjene ostalim nesigurnostima i lakim golovima (sva tri protiv Napolija) učinile su godinama opterećenu obranu Milana nesigurnom. Iako su Nesta i Thiago Silva igrači svjetske klase, trebat će im siguran golman kako bi najuža obrana ponovno mogla donositi pobjede.

Desni bek
Cesar Azpilicueta, Marseille
Najgora izvedba: Lyon - Marseille 2:0
Bio je na pravom vrtuljku čuvajući Bastosa u utakmici protiv Lyona, a to nije bila iznimka, već samo ekstremni pokazatelj ionako loše forme. Kako je polovicu prošle sezone propustio zbog teške ozljede, mladi će Španjolac imati još ponešto kredita kod Deschampsa, ali nikako unedogled.

Lijevi bek
Christian Chivu, Inter
Najgora izvedba: Inter - Napoli 0:3
Kao i cijela Interova obrana, nije se snašao u formaciji 3-4-3, gdje je posebno ranjiva bila upravo lijeva strana obrane koju je pokrivao Rumunj, uglavnom s Nagatomom. Njegove nogometne karakteristike sve se više čine kao čisto stoperske, pa su vjerojatno prošla vremena njegovih dobrih igara na bočnim pozicijama.

Centralni branič
Laurent Koscielny, Arsenal
Najgora izvedba: Blackburn - Arsenal 4:3
Konstantne ozljede prvotimaca uništile su Arsenalovu zadnju liniju koja rijetko uspije nastupiti u istom sastavu dvije utakmice zaredom. Ipak, nesigurnost, šlampavost i nedovoljna žustrina u duelu stvar su individualne igračke odgovornosti, a Koscielny je uspio prikazati svu spomenutu nekvalitetu.

Centralni branič
Heiko Westermann, HSV
Najgora izvedba: Werder - Hamburg 2:0
Nakon što je propustio gotovo čitavu prethodnu sezonu, od ovog se njemačkog reprezentativca očekivalo da bude predvodnik zadnje linije Hamburga. Zasad posao obavlja neadekvatno jer su u osam bundesligaških kola kasirali čak 20 pogodaka, zauzimajući drugo mjesto nepopularne liste.

Defanzivni vezni
Bruno Soriano, Villarreal
Najgora izvedba: Barcelona - Villareal 5:0
Odlaskom Santija Cazorle, nastao je veliki problem u veznom redu Villarreala kojem sada kronično nedostaje kreativne snage, a rješenja u igri nema kako Soriano, tako ni Borja Valero. Na taj se nedostatak nadovezao i problem defanzivnog presinga, koji popušta budući da prebrzo gube lopte u napadu.

Centralni vezni
Ilkay Gündogan, Borussia Dortmund
Najgora izvedba: Borussia Dortmund - Hertha 1:2
Kvalitete koje je prošle sezone pokazao u dresu Nürnberga očito još nisu dovoljne da bi preuzeo Sahinovu ulogu, koji je bio srce i duša Borussijine vezne linije. Ipak, učinak bez ijednog gola ili asistencije neće biti dovoljan za Kloppa, pa bi Gündogan uskoro mogao zaraditi poziciju na klupi.

Ofenzivni vezni
Wesley Sneijder, Inter
Najgora izvedba: Novara - Inter 3:1
Kada je zdrav, odmoran i fokusiran na nogomet, teško da postoji igrač koji ekipi ofenzivno i defanzivno donosi učinak sličan Sneijderovom. Ipak, nakon 66 minuta utakmice protiv Novare postalo je jasno da nogometaš u stanju poput njegovog ne može pomoći nijednoj ekipi, pa tako ni Interu.

Aršavin je pružao dobre partije u Arsenalu, ali u ovoj sezoni se još traži

Ofenzivni vezni
Andrey Arshavin, Arsenal
Najgora izvedba: Arsenal - Liverpool 0:2
Polako postaje očita počinjena greška nastala kod Wengerovog planiranja igračkog kadra, budući nisu pustili Arshavina da se vrati u Rusiju, ali su pustili Nasrija da ode u Manchester City. Nevjerojatno su dugi periodi utakmice u kojima je potpuno izvan igre, a kada i primi loptu, često je sklon potezu previše.

Cantralni napadač
Ruud van Nistelrooy, Malaga
Najgora izvedba: Zaragoza - Malaga 0:0
Na račun dobrih igara, prije svih Cazorle i Baptiste, Malaga je ugrabila 13 bodova iz prvih šest kola i drži odlično četvrto mjesto. Od svih igrača kluba Nizozemac je dosada pružio uvjerljivo najmanje postigavši samo jedan pogodak uz minimalno sudjelovanje u drugim aspektima igre.

Jedino spektakularno od Van Nistelrooyja bilo je njegovo predstavljanje

Centralni napadač
Andy Carroll, Liverpool
Najgora izvedba: Stoke City - Liverpool 1:0
Gol protiv Evertona, koji su mu na pladnju pripremili Kuyt i Jose Enrique, ne može izbrisati nevjerojatnu neučinkovitost u dosadašnjih sedam kola. Osim što mu je dotični bio jedini pogodak, Carroll ni izbliza ne uspijeva ispuniti svoju ulogu visokog centarfora koji treba spuštati lopte suigračima.

Zamjene:

Jaroslav Drobny, golman, HSV
Kao i kod Westermanna, na Drobnyja pada dobar dio krivice klupskog neuspjeha s obzirom na to da svojim reakcijama ne ulijeva povjerenje braničima.

Walter Samuel, centralni branič, Inter
Njegova žustrina i neprikosnovenost u zračnom duelu nisu dovoljne za prolaznu ocjenu jer se čini da uvijek kasni barem za korak.

Benoit Tremoulinas, lijevi bočni, Bordeaux

Francuski reprezentativac jedan je od glavnih krivaca za 15 primljenih pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Charlie Adam, centralni vezni, Liverpool
Nakon samo jedne utakmice protiv ozbiljnijeg suparnika poput Tottenhama, postalo je jasno da Adam ili Henderson nisu igrači za vrh lige.

Francesco Totti, ofenzivni vezni, Roma

Iako ostaje ikona kluba, Tottijev tužan učinak bez ijednog postignutog pogotka u svim utakmicama pokazuje da je ovo možda bila sezona previše.

Carlos Tevez, napadač, Man City
Previše kilograma, nagomilano nezadovoljstvo i frustracije te neslaganje s upravom i dalje nisu dovoljna isprika da bi igrač odbio ući u igru tijekom natjecateljske utakmice.

Moussa Sow, napadač, Lille
Protiv tzv. malih protivnika promašio je nekoliko nevjerojatnih prilika koje su odnijele barem šest bodova iako je protiv jačih suparnika pružao dobre partije.