POBJEDE FAVORITA

Real lako kod Espanyola, Barca prošla Gijon

03.10.2011 u 08:30

Bionic
Reading

U šestom kolu španjolskog nogometnog prvenstva pobjede su na gostovanjima upisali Barcelona i Real Madrid, a 'kraljevi' su bili znatno uvjerljiviji

Nogometaši Real Madrida pobijedili su Espanyol s 4:0. Umjesto ozlijeđenog francuskog napadača Karima Benzeme, trener Real Madrida Jose Mourinho postavio je u vrh napada Argentinca Gonzala Higuaina, a ovaj je isporučio hat-trick. Prvi je gol zabio u 17. minti na asistenciju Cristiana Ronalda, a za drugi gol asistirao mu je Alvaro Arbeloa. U 89. minuti je Higuain postigao i svoj treći pogodak, a prije njega je strijelac za 'kraljevski klub' bio i Jose Callejon u 82. minuti. I njemu je asistirao Ronaldo.

Real Madrid u ovoj utakmici nije bio baš toliko bolji kako sugerira konačni rezultat. No, za Mourinhovu momčad je daleko najvažnije da je upisala i drugu uzastopnu pobjedu u Primeri, a treću u nizu u svim natjecanjima.

Espanyol - Real 0:4

Nešto ranije Barcelona je teže od očekivanog uzela tri boda kod posljednjeplasiranog Sportinga iz Gijona. Bilo je 1:0.

Aktualni španjolski i europski prvak poveo je golom Adriana već u 12. minuti i činilo se da bi domaći Sporting mogao doživjeti teži poraz, no napadači Barcelone ovaj put se nisu iskazali. Sporting je čak u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio iz polukontre i kontre, ali je na kraju ipak momčad Pepa Guardiole uzela tri boda i vratila se na prvo mjesto na ljestvici Primere.

Ipak, kada se pogleda statistički podatak od 74 posto posjeda lopte igrača Barcelone jasno je kakva se jednosmjerna utakmica igrala u Gijonu, a ovaj puta je samo nedostajala realizacija da pobjeda bude uvjerljivija. Sastav iz Gijona ostao je na samo jednom bodu uz pet poraza.

Dodajmo da je nakon dugo vremena minute u dresu Sportinga upisao naš Mate Bilić. U igru je ušao u 79. minuti.

Sporting - Barcelona 0:1