HVALI ZAJEDNIŠTVO

Jajalo: Kod Bilića smo svi kao jedna obitelj

30.09.2011 u 17:37

Bionic
Reading

Momčad Kölna na početku nove bundesligaške sezone igra u sjajnoj formi, a pored Lukasa Podolskog, koji je već treću sezonu najbolji igrač 'jarčeva', glavna snaga Kölna je dvojac u sredini terena koji čine Sascha Richter i Mato Jajalo

Njemački mediji su oduševljeni partijama koje pruža 22-godišnji Jajčanin ne samo zbog toga što se često nalazi u prigodama za postizanje pogodaka, nego i zbog činjenice da sve akcije praktično kreću od njega.

'Igram na poziciji gdje trener smatra da trebam, a pozicija koju trenutno igram zbilja mi leži. To je pozicija na kojoj sam igrao kroz sve mlađe kategorije. Sasha i ja se odlično slažemo u sredini terena, on igra nešto povučenije, a ja malo naprijed,' kazao je Jajalo u izjavi za Kicker.

Hrvatski reprezentativac je jedan od najzaslužnijih zašto je Köln po prvi put nakon šest godina na ljestvici Bundeslige ispred najvećeg rivala Bayer Leverkusena.

Köln igra mnogo bolje nego prethodne sezone kada je imao mnogo problema u nastojanju da osigura opstanak, a ukoliko nastave sa trenutnim igrama ove sezone neće biti problema za Jajalovu momčad. Hrvatski veznjak je pun hvale na račun trenera Stalea Solbakkena kojeg smatra najzaslužnijim za preporod Kölna.

'On je razlog našte stabilnosti. Radi se o sjajnom treneru i čovjeku. On, iako ponekad izgleda zabrinuto, nikada ne gubi živce. Ima veliko povjerenje u nas igrače i to mu nastojimo vratiti,' istaknuo je Jajalo.

Sjajne igre Jajala nisu ostale nezapažene, pa ga je hrvatski izbornik Slaven Bilić uvrstio na popis igrača za predstojeće odlučujuće kvalifikacijske utakmice protiv Grčke i Latvije.

'Nadam se novoj šansi u reprezentaciji. Mi Hrvati igramo širom Europe i kada se okupimo u reprezentaciji izgledamo jako sretni i ponašamo se kao jedna obitelj,' rekao je Jajalo novinaru Kickera.