SAD ILI NIKAD

Ronaldinho sanja olimpijsko zlato

29.09.2011 u 19:01

Bionic
Reading

Ronaldinho je već dva puta sudjelovao na olimpijskim igrama no nije uspio osvojiti zlato. Prije 11 godina u Sydneyu 'Selecao' je ispao u četvrtfinalu od Kameruna, dok je 2008. godine u Pekingu Brazil zauzeo treće mjesto nakon što je u polufinalu izgubio od Argentine prevođene Lionelom Messijem

Bivši najbolji nogometaš svijeta Brazilac Ronaldinho želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine kako bi pokušao osvojiti jedan od rijetkih trofeja koji mu nedostaju u karijeri.

'Svaki sportaš na svijetu sanja olimpijsko zlato, pa tako i ja. To je jedan od trofeja koji mi nedostaju', kazao je 31-godišnji napadač Flamenga.

Ronaldinho je već dva puta sudjelovao na olimpijskim igrama no nije uspio osvojiti zlato. Prije 11 godina u Sydneyu 'selecao' je ispao u četvrtfinalu od Kameruna, dok je 2008. godine u Pekingu Brazil zauzeo treće mjesto nakon što je u polufinalu izgubio od Argentine prevođene Lionelom Messijem.

Ronaldinho je u dosadašnjoj karijeri s Brazilom bio prvak svijeta i Južne Amerike, u dresu Barcelone je osvojio španjolsko prvenstvo i Ligu prvaka, s Milanom je osvojio talijanskog prvenstvo. Trofeje je osvajao i sa Gremiom i Flamengom.

Reprezentacija Brazila je pet puta bila svjetski prvak, no nikada nije osvojila olimpijsko zlato. Najbolji rezultat je ostvarila na OI 1984. u Los Angelesu i OI 1988. godine u Seoulu osvojivši srebrne medalje. U LA-u su u finalu izgubili od Francuske (0:2), a u Seoulu od SSSR-a 1:2.