BLANC POZVAO GOMISA

Srušio Dinamo pa vraćen među tricolore

29.09.2011 u 20:19

Bionic
Reading

Napadač Lyona Bafetimbi Gomis dobio je poziv za francusku reprezentaciju prvi put nakon gotovo dvije godine. Izbornik Laurent Blanc pozvao ga je za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, protiv Albanije i Bosne i Hercegovine

Dosad je 26-godišnji Bafetimbi Gomis prikupio samo pet nastupa u dresu 'tricolora' te postigao dva pogotka. Ove sezone igra u vrhunskoj formi. Sa šest golova vodeći je strijelac francuskog prvenstva, a zabio je i sjajan gol zagrebačkom Dinamu u utorak u Ligi prvaka u pobjedi Lyona 2-0.

'Očito je da je Gomis pun samopouzdanja od početka ove sezone. I zadnji puta smo rekli da nije daleko od reprezentacije, čija su vratar uvijek otvorena za igrače koji imaju samopouzdanja i koji nam mogu donijeti dodatnu kvalitetu', objasnio je Laurent Blanc Gomisovo uvrštenje u sastav.

Gomis je zadnji puta za nacionalnu selekciju zaigrao u listopadu 2009. godine.

Francuska je vodeća u kvalifikacijskoj D skupini sa 17 bodova, a Bosna i Hercegovina na drugom mjestu ima bod manje. Francuzi će 7. listopada na Stade de Franceu ugostiti Albaniju, a četiri dana kasnije na istom mjestu biti domaćini Bosni i Hercegovini te će taj dvoboj vjerojatno i odlučivati o pobjedniku skupine.

Gomis je jedino novo ime na Blancovom popisu u odnosu na utakmice početkom ovog mjeseca u kojima su 'pijetlovi' pobijedili Albaniju u gostima 2-1 te kod Rumunjske odigrali 0-0.

Blancov popis za Albaniju i Bosnu i Hercegovinu:

vratari: Cedric Carrasso (Bordeaux), Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

braniči: Eric Abidal (Barcelona), Patrice Evra (Manchester United), Younes Kaboul (Tottenham Hotspur), Laurent Koscielny (Arsenal), Adil Rami (Valencia), Anthony Reveillere (Lyon),Bacary Sagna (Arsenal)

vezni igrači: Yohan Cabaye (Newcastle United), Alou Diarra (Marseille), Yann M'Vila (Rennes), Florent Malouda (Chelsea), Marvin Martin (Sochaux), Blaise Matuidi (Paris St Germain), Samir Nasri (Manchester City), Mathieu Valbuena (Marseille)

napadači: Karim Benzema (Real Madrid), Kevin Gameiro (PSG), Bafetimbi Gomis (Lyon), Jeremy Menez (PSG), Loic Remy (Marseille), Franck Ribery (Bayern)