PUNO PARA, MALO MUZIKE

Smijenjen trener Anžija, uskače Roberto Carlos

29.09.2011 u 10:43

Bionic
Reading

Prva žrtva zasad neostvarenih, megalomanskih ambicija FK Anžija iz Mahačkale postao je – očekivano - trener. Nakon serije neuspjeha jučer je otkaz dobio Gadži Gadžijev, stručnjak s kojim je Anži ostvario neke od ključnih uspjeha u svojoj povijesti

Do daljnjega će njegovu ulogu ispunjavati Gadžijevljev zamjenik Andrej Gordejev, a pomoćni trener – igrač bit će brazilska legenda Roberto Carlos.

Pod vodstvom Gadžijeva, Anži je prvi put ušao u najviši ruski nogometni rang, a 2001. godine bili su četvrti u Premier ligi. No otkako je klub iz Mahačkale kupio dagestanski oligarh Sulejman Kerimov, stremljenja su porasla do neslućenih razmjera: nakon Roberta Carlosa, kupljeni su Jurij Žirkov i Samuel Eto'o, koji navodno prima između 20 i 30 milijuna dolara godišnje, što ga čini vjerojatno najbolje plaćenim nogometašem današnjice.

No u trenutku kada je kamerunski golgeter, na iznenađenje svjetske nogometne javnosti, prešao iz milanskog Intera u anonimni Anži iz Mahačkale, dagestanski klub bio je četvrti u prvenstvu i imao je dobre šanse dohvatiti Ligu prvaka već iduće sezone. No sada je, pet kola do kraja prvenstva, tek sedmi sa šest bodova manje od trećeplasiranog Dinama iz Moskve. U mjesec dana ruske pečalbe Eto'o već ima tri gola na kontu, ali njegov sad već bivši trener kritizirao je Kamerunčevu učinkovitost tvrdeći da ponajbolji afrički igrač današnjice da može pružati mnogo bolje partije.