OVAJ BI BIO PREMIJA

Zadnji plavi bod kod Olimpiquea bio je poraz

27.09.2011 u 12:06

Bionic
Reading

Dinamo je na svom prvom gostovanju u Ligi prvaka nakon 12 godina, a i zadnji put u gostima plavi su igrali protiv francuskog Olimpiquea

Te 1999. u pitanju je bilo zadnje kolo Lige prvaka u Marseilleu, kod imenjaka današnjeg protivnika iz Lyona. Uzavreli Velodrome dočekao je hrvatske goste u dvoboju u kojemu je tadašnju Croatiju zanimala samo pobjeda.

Sturm je gostovao (i izgubio 2:1) na Old Traffordu i momčad Marijana Vlaka dobila je priliku protiv rasterećenih Francuza pobjedom izboriti treće mjesto i proljetni nastavak u Kupu Uefa.

Iako su Francuzi bili za nijansu bolji u prvom dijelu, Mujčin je Šarićev ubačaj proslijedio u mrežu Poratoa u 42. minuti i gosti su na odmor otišli s prednošću. Miris proljeća ugasio je Ibrahima Bakayoko u 53. minuti, no šest minuta prije kraja Mihael Mikić (zlatni Vlakov džoker) iskoristio je novu asistenciju Šarića i počelo je slavlje. Ipak, minutu prije kraja Diawara pronalazi put do Butinine mreže i hrvatski prvak ostao je na posljednjem mjestu skupine.

Tadašnjih 2:2 bio je apsolutni neuspjeh unatoč vrlo dobroj igri prikazanoj na Velodromeu. Eventualna rezultatska repriza na Gerlandu bila bi, upravo suprotno, puni pogodak.