BLIZU SVRŠENSTVA

Jajalo oduševljava njemačku javnost

26.09.2011 u 14:08

Bionic
Reading

S gotovo savršenih 1,5 ocijenjen je hrvatski vezni nogometaš Kölna Mato Jajalo za svoj gol i nastup u nedjeljnoj 2-0 pobjedi nad Hoffenheimom u utakmici sedmoga bundesligaškog kola

Hrvatski je 23-godišnji reprezentativac time od izvjestitelja renomiranoga sportskog magazina Kickera zaradio najbolju ocjenu otkako je, u ljetu prošle godine, stigao u Köln i u Bundesligu. Dosad je njegova najbolja ocjena bila čista dvojka.

Također je Jajalo, skupa s još šestoricom nogometaša, pri čemu trojicom iz Bayerna, dobivenom ocjenom stekao status igrača kola.

Odigrao je na kelnskom Rhein-Energie-Stadionu bivši veznjak Slaven Belupa i Siene svih 90 minuta u subotnjoj utakmici, i to na poziciji zadnjega veznog nogometaša, gdje bi u perspektivi mogao biti dugoročno rješenje i za hrvatsku reprezentaciju. Ove je sezone zabio već tri gola za Köln u sedam nastupa. Drugi je najbolji strijelac kluba iz Lukasa Podolskog (4), dok na ljestvici najboljih bundesligaških topnika dijeli 10. mjesto.

U Jajalovoj sjeni ostali su svi drugi hrvatski nogometaši u Bundesligi, pa čak i Ivan Perišić, koji je zabio premijerni bundesligaški pogodak te sudjelovao pri postizanju drugog, čime je bio najzaslužniji za preokret i konačnu pobjedu 2:1 dortmundske Borussije kod Mainza. Ocijenjen je 22-godišnji hrvatski reprezentativac trojkom, što predstavlja ocjenu za nijansu iznad prosjeka.

Uobičajeno je dobar bio 32-godišnji stoper i kapetan Herthe Andre Mijatović pri 2-1 porazu berlinske momčad kod Werdera. I on je zaradio trojku.

Prosjekom (3.5) je prošao Mario Mandžukić za pokazano u drugom poluvremenu Wolfsburgove domaće pobjede (1-0) nad Kaiserslauternom, premda je odigrao ključno dodavanje petom kod gola i bio među najboljim Magathovim igračima u drugom poluvremenu.

Srđan Lakić odigrao je za Wolfsburg cijeli dvoboj i prošao sa 4,5. Jednako loše ocijenjen je Mladen Petrić za pokazano u prvoj HSV-ovoj pobjedi u sezoni, 2-1 trijumfu kod Stuttgarta u petak.

Jajalo je počeo i završio akciju za vodstvo svog Kölna