NOVI GOL RIVALDA

Hattrick Souze ostavio Vasco na vrhu

26.09.2011 u 11:07

Bionic
Reading

Hat-trickom Diega Souze momčad Vasco da Game slavila je na gostovanju kod Cruzeira sa 3:0 u sklopu 26. kola brazilskog nogometnog prvenstva i tako očuvala čelno mjesto na ljestvici

Utakmica je igrana u Alligator Areni u Sete Lagoasu koji se koristi kao zamjenski stadion za Mineirao u Belo Horizonteu na kojem traju radovi u sklopu priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine.

Najbolji igrač brazilskog prvenstva iz 2009. godine (za vrijeme igranja u Palmeirasu, op. a.) načeo je prvi put mrežu Cruzeira pet minuta prije kraja prvog poluvremena i potom još u 59. i 80. minuti, a stigao je izboriti i isključenje suparničkog braniča Marquinhosa Parane.

Tijekom susreta došlo je do međusobnog sukoba navijača Cruzeira, a policija je bila prisiljena koristiti suzavac kako bi smirila ratobornu gomilu. Podsjetimo, navijači Cruzeira stvorili su probleme i u subotu, dan uoči susreta, kada se njih 250 okupilo na trening-igralištu momčadi i protestiralo zbog slabih rezultata koji su ih doveli na rub zone ispadanja.

Derbi kola odigrali su trećeplasirani Botafogo i četvrtoplasirani Sao Paulo, a završilo je podjelom bodova 2:2. Gol za konačnih 2:2 zabio je 39-godišnji Rivaldo, glavom nakon ubacivanja vratara Rogerija Cenija iz slobodnog udarca.

Podsjećamo, Rivaldo, najbolji nogometaš svijeta iz 1999. godine, vratio se u Brazil prošle godine nakon trogodišnjeg mandata u Uzbekistanu u dresu Bunyodkora, a bio mu je to peti ovosezonski prvenstveni gol.

Prvi gol, točnije golčina, Souza, kojom je otvorio vrata pobjede