PRIMERA

Real primio gol nakon 15 sekundi, pa slavio 6:2

24.09.2011 u 22:50

Bionic
Reading

Minikrizu su nogometaši Real Madrida završili 6-2 domaćom pobjedom protiv gradskog rivala Rayo Vallecana u subotnjem srazu šestog Primerina kola

Došli su Madriđani do prvenstvene pobjede nakon 1-0 poraza kod Levantea i 0-0 remija kod Racinga u Santanderu. Cristiano Ronaldo zabio je pak hat-trick prekinuvši post od 211 minuta bez zabijenog gola u Primeri, odnosno 301 minutu računajući Realovo gostovanje kod Dinama u Ligi prvaka.

Svoju je sušu Portugalac prekinuo nakon mnogo mučenja u 38. minuti, dakle nakon 249 prvenstvenih minuta bez ijednoga postignutog pogotka. Izjednačio je na 1-1 na pogodivši gostujućem vrataru kroz noge na asistenciju Kake, koji je drugi put ove sezone počeo utakmicu.

Trebalo je Realovim nogometašima punih 37 minuta da bi izjednačili nakon pogotka Michua već u 16. sekundi utakmice.

Real je izveo loptu s centra, Lassana Diarra izgubio ju je vrativši je unatrag, uzeo ju je Raul Tamudo i odmah pucao, a na od Casillasa odbijenu loptu natrčao je Michu i zabio za rano vodstvo.

Do kraja poluvremena Higuain je zabio za 2-1, premda je asistent mu Sergio Ramos bio "za milimetar" u zaleđu.

U drugom poluvremenu Ronaldo je zabio prvi pogodak iz penala koji je iznudio Kaka za 3-1, Michu je potom smanjio na 3-2, da bi Angel di Maria u 56. minuti zaradio drugi žuti karton namjerno igravši rukom.

Svejedno su kvalitetniji Mourinhovi igrači do kraja zabili još tri gola. Za 4-2 zabio je 18-godišnji Francuz Raphael Varane. Bio je to njegov premijerni gol u Realovu dresu u prvoj utakmici koju je zaigrao od prve minute. Odigrao je svih devedeset.

Prošlog je ljeta Varane stigao na preporuku Zinedinea Zidanea iz francuskog Lensa za 10 milijuna eura.

Za 5-2 je pogodio Benzema, a konačan je rezultat postavio Ronaldo još jednim pogotkom iz 11-erca, ukupno sedmim prvenstvenim ove sezone.

Pobijedili su Barcelonini nogometaši nedoraslu momčad madridskog Atletica 5-0 u derbiju šestog kola Primere. Hat-trick je zabio Lionel Messi, te je od Ronalda preuzeo prvo mjesto na ljestvici strijelaca s osam golova...

Zabio je Messi u 26. i 78. minuti nakon fantastičnih soloporodora, dok je treći gol nakon razmijenjenoga duplog pasa s Davidom Villom postigao u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

Messi je nastavio puniti mrežu madridskoj momčadi, koja je njegova najdraža mušterija. U 11 dosadašnjih dvoboja protiv Atletica neumoljivi je Argentinac skupio čak 14 golova. Sevilli je zabio deset golova iz deset utakmica, a Osasuni i Real Madridu osam iz deset.

Dok na gostovanjima ove sezone Guardiolini puleni ne mogu pobijediti (2-2 kod Real Sociedad i Valencije), na Nou Campu metu sve pred sobom. U drugom su kolu pobijedili Villarreal 5-0, u četvrtom Osasunu 8-0, a sada Atletico 5-0. Messi je dva gola zabio Villarrealu, a hat-trick ostvario u drugim dvama dvobojima.

Madridska je momčad, kao i njene zvijezde poput Salvija, Diega i Falcaa, totalno razočarala.