BIZARNA ODLUKA

BBB morali švercati trobojnice na Maksimir

23.09.2011 u 23:35

Bionic
Reading

Uoči dvoboja Lokomotive i Dinama BBB su na sjevernu tribinu željeli unijeti hrvatske zastave i poruku za optuženog branitelja Veljka Marića, no to im nije dozvoljeno, pa su iz protesta odlučili ne otići na utakmicu

'Zaštitari Sokol Marića rekli su da ne smijemo unijeti zastave i poruku za optuženog branitelja Veljka Marića jer to nema veze s utakmicom. Kakvo je to objašnjenje?! Nisu ni željeli reći od koga im je naredba došla', uzrujanim glasom javio se jedan od navijačkih lidera.

'Obzirom na situaciju, odlučili smo da nećemo ići na utakmicu. Ovo je prevršilo svaku mjeru.'

Dvadesetak minuta kasnije navijači su odlučili ući na tribinu. Razlog je bio što su poruka i zastave unešene na stadion. U 50. minuti na sjeveru je osvanula 'sporna' poruka. Na dva transparenta izviješeni su natpisi '5 godina ponosa - 12 sramote' te 'Veljko Marić - uz tebe smo'. U 72. minuti na sjeveru je zapaljeno desetak baklji poredanih iznad transparenta 'Dinamo svetinja' i nijedna nije bačena na prema prostoru za igru.

Nepotrebna nervoza samo je dodatno raspirila negativnost na tribini i tijekom dvoboja je sjever demonstrirao 'naš obračun s njima'. Takvo je danas vrijeme u Dinamu, usko uz klub kohabitiraju struje koje, čini se, neće moći zajedno i sam klub zapravo je na vjetrometini.