INJEKCIJA NA INJEKCIJU

Hargreaves: U Unitedu su me liječili poput zamorca

23.09.2011 u 15:17

Bionic
Reading

'Za vrijeme boravka u Manchester Unitedu proživio sam injekcijski pakao. Osjećao sam se poput zamorca', rekao je Owen Hargreaves, napaćeni 30-godišnji vezni nogometaš Manchester Cityja

Komentirao je Englez rođen u Kanadi tretman koji je imao u klubu otkako je 2007. godine stigao iz Bayerna za 17 milijuna funti. Nakon relativno uredne prve sezone, u kojoj je skupio 23 nastupa u Premierligi i osam u Ligi prvaka, Hargreaves je počeo osjećati probleme s tetivama u obama koljenima. U klubu su žestoko krenuli u borbu kako bi spasili svoju investiciju te su njegov problem počeli tretirati injekcijama protiv bolova.

Iako ne postoje dokazi da je Hargreavesov problem pogrešno dijagnosticiran, a kamoli da je pogrešno liječen, veznjak je i dalje u dvojbama. Progovorio je o njima nakon svog velikog povratka na nogometne travnjake u srijedu, pri kojem je postigao vodeći pogodak na utakmici Liga kupa koju je City na svom stadionu dobio s 2:0 protiv Birminghama.

'Nakon prve sezone u Unitedu imao sam problem s tetivama. Nisam shvaćao njegove prave razmjere', rekao je nogometaš koji je u proteklim trima sezonama skupio ukupno šest minuta nogometa u prvoj momčadi Uniteda.

'Nastavio sam igrati i situacija se pogoršala. Tretirali smo ozljedu injekcijama, nakon čega se situacija dodatno pogoršala.

U klubu su me uvjeravali da će injekcije pomoći. Bili su ljubazni. Ne mislim da nisu htjeli najbolje. No očito to nisu postigli.

S ozljedom kakvu sam imao, ispao sam klasični zamorac. Nisam se bunio jer morao sam nekako nastojati prebroditi situaciju. Želio sam igrati, u klubu su željeli da igram, pa nije dolazilo u obzir da šest mjeseci provedem u mirovanju.

Kada danas pogledam na situaciju, čini mi se očitim da injekcije kojih sam se nadobivao nisam trebao dobiti.

Nakon nekih mi je postalo još gore. Kada sam nakon tretmana pokušao stati na noge, osjećao sam se kao da su mi koljena od stakla. Na koncu mi je ostalo otići na operaciju, koja iziskuje 18 mjeseci oporavka.

'Gledao sam utakmice i osjećao ljubomoru prema igračima samo zato što su se oni mogli kretati. Zvuči smiješno, ali bilo je tako.

Danas se opet osjećam dobro, iako sam sumnjao da ću ikad više imati taj osjećaj.'

Reakcija na Hargreavesovu izjavu dosad je došla od Unitedova menadžera Alexa Fergusona.

'Dogovor je da će klub izdati službeno priopćenje glede Hargreavesove izjave, no što se mene tiče, moj liječnički tim jedan je od najvećih razloga svih naših uspjeha tijekom prošlih godina. Nema nikakve sumnje u to. Imamo fantastično liječničko osoblje i sjajne sportske znanstvenike. To je moje mišljenje i mislim da je važnije i vjerodostojnije od bilo čijeg drugog', rekao je Škot.