SAMO U PARU

Uefa ukida pojedinačne termine reprezentacijama

22.09.2011 u 23:44

Bionic
Reading

Nakon dvodnevnog sastanka s predstavnicima 53 članice, Izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA) je na sastanku u Limassolu na Cipru objavio zaključke po pitanju modernizacije kalendara natjecanja

Jasna je UEFA-ina želja i intencija da se ukinu pojedinačni termini međunarodnih utakmica reprezentacija, poglavito u mjesecu kolovozu, odnosno da se prakticiraju samo 'povezani termini'.

Predsjednik UEFA-e Michael Platini istaknuo je kako je rad na kalendaru natjecanja jedan od najvećih prioriteta organizacije kojom predsjeda, te da UEFA želi doći do 'najbolje opcije' prije svoje preporuke Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) koja ima konačnu riječ po pitanju kalendara.

Europski klubovi pritišću UEFA-u i FIFA-u da ukinu pojedinačne termine utakmica reprezentacija u kolovozu, opisujući ih kao 'besmislene utakmice' koje im ometaju pripreme za sezonu ili u nekim slučajevima već i početak sezone.

Izbornici nacionalnih reprezentacija također su protiv tog spomenutog termina, jer imaju jedva 48 sati na raspolaganju za pripreme utakmica.