DEL BOSQUE BIRA NASLJEDNIKA

Guardiola je idealan izbor za španjolskog izbornika

17.09.2011 u 17:00

Bionic
Reading

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vincente Del Bosque izjavio je da bi sadašnji trener Barcelone, Josep Guardiola, bio njegova idealna zamjena

Del Bosque je vodio Španjolsku do naslova prvaka svijeta 2010. godine u Južnoj Africi, te je već sada osigurao nastup na Europskom prvenstvu iduće godine u Poljskoj i Ukrajini. Španjolski dnevnik AS pitao je Del Bosquea tko bi ga trebao naslijediti jednog dana kada se ovaj odluči umiroviti.

'Pep Guardiola ima sve potrebne karakteristike da bude nacionalni izbornik. Španjolska posjeduje jako puno vrhunskih trenera', smatra španjolski izbornik.

Del Bosque vjeruje da će mu biti puno teže osvojiti novi naslov prvaka Europe, s obzirom na to da su otprije četiri godine pojedine momčadi dosta napredovale.

'Osvojili smo naslove 2008. i 2010, ali očekuju nas vrlo teški izazovi 2012. godine. Tu su reprezentacije poput Nizozemske, Njemačke, Engleske i Portugala koje su vrlo opasne', rekao je.

Španjolca muče slatke brige oko toga koga pozvati u reprezentaciju, jer je španjolski nogomet postao vrlo produktivan u posljednjih nekoliko godina izbacujući svake godine po nekoliko nogometaša koji kandidiraju za nacionalni dres.

'Imam glavobolje kad su u pitanju obrambeni i vezni igrači. Imamo otprilike 10-ak vrhunskih veznih igrača koji mogu igrati na svim pozicijama u sredini terena', konstatirao je izbornik Španjolske.