SLOVENCI POPUSTILI

Hrvati u BiH gledat će maksimirski okršaj

14.09.2011 u 18:04

Bionic
Reading

Televizijski prijenos nogometnog susreta između Dinama i Reala među Hrvatima u Hercegovini postao je u srijedu prvorazredni politički problem s pozivima na bojkot slovenskog kabelskog operatera Telemacha koji je u srijedu objavo kako će zatamniti signal

On je tijekom dana ipak popustio pa će Dinamovi navijači u Hercegovini moći uživati u ovom susretu na Maksimiru putem drugog programa HRT-a.

'Neće biti zatamnjenja signala na HRT-u 2 za vrijeme utakmice Dinamo - Real u Zagrebu. To se odnosi i na područje Mostara i Čapljine', rekli su u sjedištu Telemacha u Sarajevu koji je tijekom dana preko svoga internetskog portala prvotno emitirao obavijest kako će se zbog autorskih prava zatamniti program HRT-a 2 za vrijeme utakmice što je izazvalo buru reagiranja.

I u upravi Telemacha u Mostara su potvrdili kako je golemi broj gledatelja zvao i izražavao negodovanje, a Gradski odbor HDZ-a 1990. Mostara je pozvao pretplatnike na raskidanje ugovora s ovim kabelskim operaterom koji je nedavno kupio tvrtku Monet u zapadnom dijelu Mostara.

'Smatramo da je dosta šutnje hrvatskoga naroda i inertnosti naših čelnika koji sve ovo dopuštaju. S toga ovim putem pozivamo sve korisnike Telemacha na nepotpisivanje i raskid ugovora s ovim operaterom, zbog kršenja Zakona o zaštiti potrošača ukoliko uistinu ukinu signal HRT-a 2 za vrijeme utakmice, kao i bojkotiranja plaćanja RTV pristojbe za one koji je plaćaju', ističe se u priopćenju HDZ-a 1990.

Uprava Telemacha tijekom dana je promijenila odluku pa će gledatelji koji signal HRT-a 2 u Mostaru i Čapljini ne mogu pratiti zemaljskim putem nogometni susret Lige prvaka gledati na malim ekranima.

Veći dio zapadne Hercegovine izravno može pratiti signale hrvatskih televizijskih kuća kojoj su dostupni s odašiljača s Biokova.