KAKO TO VIDI MARCA

Dinamo - noćna mora Roberta Prosinečkog

13.09.2011 u 09:31

Bionic
Reading

Kako se približava ogled prvog kola Lige prvaka između Dinama i Real Madrida, tako se i španjolski mediji sve više bave hrvatskim prvakom. Marca predstavlja Dinamo kao noćnu moru Roberta Prosinečkog

Dok hrvatski mediji već tjednima bruje o dolasku madridskog Reala na Maksimir, španjolski mediji koji prate 'kraljevski klub' tek crticom spomenu njegovog protivnika u prvom kolu Lige prvaka.

Marca je predstavila Dinamo, i to najviše kroz prizmu Roberta Prosinečkog koji je svojedobno bio članom Reala. Pod nazivom 'Dinamo Zagreb – noćna mora Prosinečkog', Marca predstavlja hrvatskog prvaka kao klub u kojem je Prosinečki ponikao, no iz kojeg je dva puta morao otići.

'Prosinečki je sa 18 godina debitirao za Dinamo, a tadašnji trener Miroslav Blažević predvidio je da taj mali i mršavi dečko neće napraviti nogometnu karijeru. 'Ako on uspije, pojest ću svoju trenersku diplomu', kazao je Blažević. Nakon toga Prosinečki se preselio u Zvezdu odakle je došao u Real. Prosinečki se 1997. vratio u Dinamo koji se tada zvao Croatia te je nakon tri godine ponovno napustio klub koji je i tužio zbog duga od 750 tisuća eura', piše Marca.