NA PRISAVLJU ZADOVOLJNI

Dvoboj Hrvatske i Izraela pratilo milijun ljudi!

08.09.2011 u 16:31

Bionic
Reading

Osim što je Hrvatska u utorak svladala Izrael te praktički stigla na korak do odlaska na Euro 2012. godine, na HRT-u se diče osiguranim prijenosima s tog natjecanja, ali i rekordnom gledanošću utakmice

S Hrvatske radiotelevizije stiglo je priopćenje u kojem su se pohvalili rekordnom gledanošću dvoboja između Hrvatske i Izraela, ali i budućim projektima. Prenosimo ga u cijelosti.

Prijenos nogometne utakmice između Hrvatske i Izraela u utorak navečer u udarnome terminu imao je rekordnu gledanost – utakmicu je pratilo čak 22,3 posto opće populacije ili gotovo milijun ljudi!

Naime, trijumf izabranika Slavena Bilića nad Izraelom u kvalifikacijskom susretu za Europsko prvenstvo na svojim je malim ekranima na HRT 2 gledalo čak 929.492 gledatelja.

O veoma dobrim rezultatima također govori i podatak o velikom udjelu u gledanosti (SHR) od 49 posto, što znači kako je polovica gledatelja, odnosno svaki drugi koji je u tom trenutku bio pred malim ekranom pratio susret putem HRT-a.

Prijenos utakmice bio je ne samo najgledaniji sadržaj toga dana na svim televizijama, već i najgledaniji sadržaj u posljednjih šest mjeseci na svim nacionalnim televizijama u Hrvatskoj, što znači kako je najgledanija emisija u posljednjih pola godine bila HRT-ova.

'HRT ima daleko najbolji sportski program u zemlji, što pokazuju i rezultati gledanosti. Da će tako biti i ubuduće, govore i podaci kako smo kupili Europsko prvenstvo u nogometu u Ukrajini i Poljskoj te Olimpijske igre u Londonu', izjavio je Bruno Kovačević, v. d. urednika Sportskog programa HTV-a.