OD GENOE DO REPKE

Jurić: Talijani su se raspitivali za Rakitića

25.03.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Iako je debitirao protiv Rumunjske, Ivan Jurić prvi službeni nastup upisat će tek protiv Andore. Pomalo samozatajan i nenaviknut na medijsku pompu kakva je uvijek uz hrvatsku reprezentaciju, novinarima je ipak odgovarao na pitanja mirno i staloženo

Protiv Rumunjske u prijateljskom ogledu u veljači, Ivan Jurić upisao je svoj prvi nastup u hrvatskom dresu. Tada nije briljirao, ali to ga nimalo ne opterećuje.
'Treme nije bilo, a prvi put kada zaigrate u nekoj momčadi ne možete ispuniti sve što ste zamislili. Nadam se da će ovaj put biti bolje, ali ne samo moja igra, nego i igra cijele ekipe', rekao je Ivan Jurić, zapravo debitant među 'kockastima' na novinarskoj konferenciji u Rovinju, gdje se hrvatska nogometna reprezentacija priprema za predstojeće kvalifikacijske utakmice protiv Andore i Ukrajine.

Jeste li se, s obzirom na to da je poziv stigao tek u 33. godini, osjećali podcijenjeno?
Ni govora, svatko zaslužuje poziv prema svojim igrama, a ja sam zaigrao najbolje tek posljednjih godina. Što se poziva tiče, iskreno, nisam mu se ni nadao, ali naravno da osjećam zadovoljstvo. Jasno, osjećam i obavezu, međutim, najvažnije je da Hrvatska pobjeđuje. Što se moje igre tiče, na sličnom mjestu igram i u Genoi, a ovih sedam dana dobro će mi doći da pohvatam igru naše reprezentacije.

Prije 10-ak i više godina, bili ste igrač mlade reprezentacije; kako gledate na ovu skupinu hrvatskih igrača?
Riječ je o vrhunskim igračima koji igraju u vrhunskim klubovima, odlično su pripremljeni, sve znaju.

S obzirom na vrlo dobar status u Italiji, pitaju li vas Talijani štogod i o hrvatskim igračima?
Talijani znaju sve naše igrače i kakve su čije mogućnosti. Ipak, pitali su me za Ivana Rakitića, ali ne zato što im je promaknuo, već zato da čuju kakav je dečko i kakve su mu navike.

Za kraj, riječ-dvije o sezoni u talijanskoj ligi?
Genoa se bori za mjesto u Ligi prvaka, nismo daleko od tog plasmana, dva boda zaostajemo za Fiorentinom, pet za Romom, ali iskreno, u klubu bi bili sretni da se plasiramo i u Kup Uefa.