ŠPANJOLSKI MEDIJI

Sahin poput 'staklene zvijezde' Prosinečkog

02.09.2011 u 09:58

Bionic
Reading

Ugledni španjolski sportski dnevnik Marca objavio je tekst o turskom reprezentativcu i novom članu Real Madrida, Nuriju Sahinu (22) opisavši kao 'staklenu zvijezdu' kakve su bile i Robert Prosinečki, Arjen Robben i Jonathan Woodgate

Marcin novinar Santiago Siguera navodi kako su Prosinečki, Robben i Woodgate stigli na Santiago Bernabeu kao velike zvijezde, ali taj status nisu posve opravdali zbog niza ozljeda s kojima su imali problema. U sličnoj situaciji odmah se našao i Sahin koji je ovoga ljeta potpisao ugovor za 'kraljevski klub' no odmah se ozlijedio i pauzirat će još najmanje dva mjeseca.

'Real je s Prosinečkim želio na krov Europe, no zaredale su ozljede. Stalno su mu pucali mišići. Realovi liječnici pokušali su sve - promijenili su mu prehrambene navike, čak ga i naučili hodati i trčati na zdraviji način,' piše Siguera, te nastavlja:

'Smatralo se da ga uništava stres igranja za Real Madrid. Nakon što je preselio u Oviedo ponovo je zaigrao fantastičan nogomet. Kad je preselio u Barcelonu zaredali su isti problemi.'

Prosinečki je bio član 'kraljevskog kluba' tri sezone (1991-94) i ukupno je odigrao 60 utakmica i zabio 10 golova, zatim je po jednu sezonu igrao za Oviedo, Sevillu i Barcelonu.

Još manje sreće imao je Jonathan Woodgate koji je u Real stigao 2004. godine iz Newcastle Uniteda za 20 milijuna eura i odmah se ozlijedio. Zbog ozljede koljena pauzirao je cijelu sezonu, a kada se vratio u prvom susretu je zabio autogol i zaradio crveni karton. U dvije sezone provedene u Madridu skupio je svega 12 utakmica.

'Posljednji primjer staklene zvijezde bio je Arjen Robben, za kojeg je Real 2007. godine platio čak 36 milijuna eura Chelseau. On je u Real došao sa statusom 'staklenog' igrača, s obzirom da je u dvije godne imao čak devet ozljeda mišića,' piše Marca.

Nakon dvije godine prodan je Bayernu za 25 milijuna eura.