MOURINHOVA STRATEGIJA

Patite svi, jer u Interu ostajem još četiri godine

25.03.2009 u 11:10

Bionic
Reading

Iako je njegov Inter uvjerljivo prvi u Serie A, Jose Mourinho čelnicima kluba je predložio kako poboljšati rezultate i uspjehe momčadi u budućnosti. Tako Portugalac traži da se klub okrene svojim mladim igračima, ali i da se poprave uvjeti za treniranje

Sa sedam bodova prednosti pred Juventusom milanski Inter čvrsto drži prvo mjesto u talijanskom prvenstvu. Pa iako mu se smiješi još jedan naslov u karijeri, Jose Mourinho nikad nije zadovoljan i smatra da se može i mora bolje.

Tako je Portugalac javno iznio što mu je sve potrebno kako bi Inter i u budućnosti bio na vrhunskom nivou.

'Kao prvo moramo poboljšati uvjete u kojima treniramo, počevši od trening-centra u Pnetini. Moramo to promijeniti  kako bi igrači dali najbolje od sebe. Potrebni su nam novi golovi. Također ima puno prostora za napredak u momčadi. Kada imate mlade igrače takvog kalibra kao što su Mario Balotelli te Davide Santon, onda se nemate što žaliti da nema talenata. Zato sljedeće sezone trebamo u prvu momčad uvesti četiri ili pet mladih talenata kao što su njih dvojica. Klub mora promijeniti pristup te moramo gledati u budućnost. Ja ne mogu nastaviti trenirati 29 nogometaša. Jednostavno ne mogu, i zato moramo na ljeto prodati neke od njih', kazao je Mourinho u razgovoru za La Gezzettu dello Sport te objasnio da mu nije ni na kraj pameti napuštati Inter.

'Sigurno na ljeto neću otići. Nisam od onih koji žele napraviti rezultat na kratke staze, iako mi je to uspjelo u Chelseaju, a nadam se da će i u Interu. Svi govore da odlazim iz Intera, ali svi koji to govore moraju znati da ću ja ovdje ostati još barem četiri do pet godina. Ja nisam trener koji je okrenut samo sebi, ja radim za budućnost kluba', završio je Mourinho.