BILIĆ TVRDI

Plan za Maltu: Uzeti tri boda uz što manje problema

31.08.2011 u 16:07

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija na Braču se priprema za ogled protiv Malte u sklopu kvalifikacija za Euro 2012. Bez obzir na činjenicu što je naš slijedeći protivnik nogometni 'liliputanac' izbornik Bilić ništa ne želi prepustiti slučaju

Slaven Bilić i dalje vrti isti film o Malti. Ozbiljne pripreme, fokusiranje na utakmicu... Skoro da smo zaboravili da Malta još uvijek nije osvojila ni bod u našoj skupini i da bi svako posrtanje bilo ravno nuklearnoj katastrofi.

'Vidio sam njihov popis igrača, koji je gotovo isti spisku ovih posljednjih utakmica. To su devedeset posto igrači koji igraju na Malti, dvojica igraju vani. Imaju nekoliko naturaliziranih Britanaca, rutinirani igrači, dobre tehnike. Mogu biti neugodni u čuvanju lopte ako se umrtvi igra. A prema naprijed imaju sposobnost da zapapre što su nekoliko puta napravili, čak i nama', rekao je Bilić

Bez obzira na Maltu jasno je da na toj utakmici sve ovisi o Hrvatskoj. A Bilić priprema postavu u kojoj će prvotimci po prvi put biti Badelj i Vrsaljko. Ako je suditi po treningu igrat će: Pletikosa – Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Strinić – Srna, Modrić, Badelj, Perišić – Mandžukić, Klasnić.

'Ako budu igrali, od Badelja očekujem da nam da protok lopte, da nam da balans igre, da igra ono što igra u Dinamu i da bude važna karika u defenzivi i u stvaranju igre. A od Vrsaljka očekujem da leti desnom stranom i da ne gubi glavu. Oni na jedan način jesu debitanti, ali s druge strane već su dugo s nama. Ostali smo bez par igrača, ali imamo ovdje dovoljno "mesa" za dobre kombinacije. Ono što treniramo je najozbiljnija varijanta, ali to ne znači da će istrčati na Malti. Moramo biti strpljivi, ali ne u smislu letargije, neće gol pasti sam po sebi. Treba izbjeći anarhiju, bezglavost, sebičnost. Od prve sekunde tražit ćemo gol. Ma, glupo mi je pričati, idemo po tri boda i da po mogućnosti izađemo sa što manje žrtava', zaključio je Bilić.

Slično razmišlja i Darijo Srna

'Prije šest godina na Malti smo umalo izgubili Svjetsko prvenstvo. Za mene tek sada počinju kvalifikacije, očekujem pobjedu na Malti', rekao je Srna.

Prije našeg dvoboja Izrael ima ugostiti Grčku.

'Grci imaju težak raspored, a u utakmici protiv Izraela važno je da ne pobijedi. Ma, sami odlučujemo o svojoj sudbini, moramo pobjeđivati ako želimo ići na prvenstvo Europe. Ako ne odemo to je za nas neuspjeh', smatra Srna.

Na desnom boku igrat će u tandemu s Vrsaljkom.

'Vrsaljko je igrač pred kojim je velika budućnost. Za njega je najvažnije da ima čvrstu glavu, veliki je talent, samo ga treba usmjeriti u pravom smjeru', kazao je Srna.

Prozborio je i riječ-dvije o Šimuniću.

'Svatko za sebe odgovara, bira svoj put u životu. Nije u redu da takav kalibar igrača i čovjeka sjedi na klupi. Bitan nam je za Hrvatsku, njegovo iskustvo i mirnoća puno nam daju', kazao je Srna.

A od Marija Mandžukića na Malti se očekuju golovi.

'Želimo pobjede u obje utakmice. Zadnje dvije utakmice za reprezentaciju sam igrao u prvoj momčadi, mislim da sam opravdao očekivanja. Uvijek se nadam da ću igrati, tako je i sada. O Malti puno ne znam, ali izbornik će nas upozoriti na sve. Protiv nikoga nije lako, mene zanima samo pobjeda, a najbitnija su tri boda, bez obzira na rezultat. Naravno, volio bih da bude tri razlike za nas, da zabijem gol', kaže Mandžukić.