ZA ČETIRI MILIJUNA

Iličević četiri godine u HSV-u

31.08.2011 u 14:06

Bionic
Reading

Vezni igrač hrvatske nogometne reprezentacije Ivo Iličević (24) napustio je Kaiserslautern i karijeru će nastaviti u redovima HSV-a.

Iličević je potpisao ugovor na četiri godine, u Hamburgu će imati godišnju plaću od 2.5 milijuna eura, dok će njegovom bivšem klubu pripasti četiri milijuna eura odštete. Iličević će se u HSV-u pridružiti Mladenu Petriću, međutim još će neko vrijeme pričekati na debi u novom dresu jer mora odraditi kaznu od četiri utakmice neigranja koju je zaradio u posljednjem bundesligaškom kolu protiv Bayerna.

'HSV je jedan od najuglednijih njemačkih klubova i ovo je veliki korak naprijed u mojoj karijeri,' kazao je Iličević. Njegov transfer na Imtech Arenu potvrdio je i predsjednik K'lauterna Stefan Kuntz.

Hrvatski veznjak je u HSV stigao kao zamjena za Nizozemca Eljera Eliu koji je za deset milijuna eura preselio u Juventus. Oba transfera dogovorena su vrlo brzo. Elia, njegov agent i predstavnici HSV-a danas ujutro su se sastali s izaslanstvom Juventusa u Amsterdamu kako bi dogovorili posljednje detalje ugovora. Nakon što su potpisi stavljeni na ugovor, HSV je krenu u lov na Iličevića. Kontakti su postojali od ranije i sve je brzo dogovoreno jer je danas posljednji dan prijelaznog roka.

Iličevićev je rođen u Aschaffenburgu, a karijeru je započeo u lokalnoj Viktoriji. Potom je preselio u SV Darmstadt 98 iz kojeg je 2006. stigao u Bochum. Jednu sezonu je proveo na posudbi u SpVgg Greuther Fürthu, a u Kaiserslauternu je proveo posljednje dvije sezone upisavši 55 nastupa i 10 golova.

Još jedan hrvatski nogometaš je promijenio klub u Njemačkoj. Mainz je posudio Petra Sliškovića drugoligašu St. Pauliju. 'Sretan sam što dobivamo jednog napadača. Tehnički je jak i sasvim sigurno će pojačati naš napad,' kazao je trener kluba iz Hamburga Andre Schubert.