RECESIJA U NOGOMETU

Uefa želi ograničiti broj igrača po klubovima

24.03.2009 u 16:58

Bionic
Reading

Europska nogometna federacija (UEFA) predložila je ograničavanje broja igrača u klubovima na 25 kako bi se smanjili sve veći troškovi za plaće

William Gaillard, poseban savjetnik predsjednika Uefe Michel Platinia, smatra kako bi smanjivanjem broja igrača klubovi lakše podnijeli veliku financijsku krizu koja sve više prijeti i nogometu.

'Nema brzog i jednostavnog riješenja za probleme u kojima se sada nalazimo. Međutim, kada bi klubovi smanjili broj igrača na 25, koliko ih se smije prijaviti za Ligu prvaka, smanjili bi se njihovi troškovi,' kazao je Gaillard.

Uefa će ovaj prijedlog iznijeti na sastanku s Udruženjem europskih klubova koje broj 137 članova, a među članovima su i velikani kao što su Manchester United i Real Madrid, ali i na sastanku s Udruženjem profesionalnih igrača (FIFpro).

Uefa se još uvijek nada kako će klubovi pristati i na uvođenje 'salary capa' koji funkcionira u američkim profesionalnim ligama (NBA, NHL, NFL...)

'Ponuda za salary cap još uvijek je aktualna, no još uvijek nismo razradili formu. Europa je vrlo kompleksna što se tiče nogometa i teško je naći rješenje koje bi sve zadovoljilo,' dodao je Gaillard.